Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Psie zabawy

Domyślnie Psie zabawy

Kilka zdjęć z pleneru, na którym towarzyszyły mi trzy nieznane pieski, które chyba lubiły się bić... w każdym razie to są moje pierwsze zdjęcia i lustrzanką, i tego typu, więc proszę o krytykę i rady na przyszłość

1. Czy ty mnie w ogóle słuchasz??!!

2. I co podskakujesz?

3. Chcesz wojny? To będziesz ją miał!

4. Zgoda

Za wszelkie komentarze z góry dziękuję

Domyślnie

Jedynka , bardzo trafny tytuł.

Domyślnie

Zdjęcia psiaków z lotu ptaka rzadko kiedy się podobają.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Przede wszystkim proponuje zacząć od nauki kadrowania
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Raczej albumowo... jak dla mnie nic ciekawego.

Domyślnie

Jessica - jak mam wybrać to wybieram 3, ale nie znaczy że jest to dobre zdjęcie - poprostu na tle reszty jest najlepsze. Śnieg szary i jakoś tak ciemno, IMO za duża GO nie pozwala się skupić na głównych bohaterach zdjęcia, wzrok ucieka na dalszy plan.

Trudno jest też fotografować czarnego pieska na białym tle (śnieg) najczęściej efekt jest taki że albo piesek staje się czarną plamą albo śnieg jest przepalony, albo jedno i drugie słabe w zależności od ustawionego w aparacie pomiaru ekspozycji. Można w takiej sytuacji poratować się lampą zewnętrzną, albo przykleić pieska do gruntu żeby się nie ruszał i HDR ))
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta

Trudno jest też fotografować czarnego pieska na białym tle (śnieg) najczęściej efekt jest taki że albo piesek staje się czarną plamą albo śnieg jest przepalony, albo jedno i drugie słabe w zależności od ustawionego w aparacie pomiaru ekspozycji. Można w takiej sytuacji poratować się lampą zewnętrzną, albo przykleić pieska do gruntu żeby się nie ruszał i HDR ))
    Albo Fuji S5pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Albo Fuji S5pro
    No to wsadziłeś patyk w mrowisko - zaraz się zacznie
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    No to wsadziłeś patyk w mrowisko - zaraz się zacznie

Skąd wiesz, że nie jestem mrówkojadem...

Uprawnienia umieszczania postów