Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Hipnotycznie

Domyślnie

Na prawdę nie rozumiem...

Toż to wolny kraj, nikt nie każe wchodzić do wątków noviki i oglądać jej kolejne nudne autoportrety.
    Czy (dla przykładu) kol. Nemethowi też wytykacie: "eee... znów Bałtyk. eee.... po raz kolejny falochron/łódka."?
    Jak ma ochotę robić sobie zdjęcia - niech robi... Ma ochotę pokazywać - niech pokazuje.

Moje zdanie jest takie:
    Novika robi jakieś kroki do przodu, ale na mój gust są zbyt małe. Zbyt małe, aby stwierdzić że pokazała coś nowego.

Jeśli miałbym coś doradzić autorce - ucz się panować nad światłem, kup jakąś książkę, poprzeglądaj zdjęcia np. Phoenixa, Hanibala i spróbuj przeanalizować światło. Postaraj się zdefiniować co oni zrobili, aby ich "pstryki" były dobre. Makijaż nie zrobi ze zwykłego cyknięcia, zdjęcia - nie nad tym pracuj. Rób zdjęcia, próbuj obróbki... ale obrobione zdj zostaw na parę dni - wróć do niego i oceń jeszcze raz, popraw. Jeśli po tych zabiegach stwierdzisz, że jest naprawdę dobre - wystaw do oceny.

Domyślnie

nie zahipnotyzowalo mnie ani troche

Domyślnie

Noviko (chyba tak to odmienić ) Pozwolę sobie zasugerować kierunek prezentacji tego obrazu.

C5D

Domyślnie

Ja polecam http://yanikphotoschool.com/pl/tutor...-surface-blur/ jeżeli teraz nie pomoże to na pewno kiedyś się przyda.
    dwa regały sprzętu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    dobrze od dzis zaczynam słodzic Tobie bo czujesz sie chyba niedowartosciowany...
    i nie zauwazylem by Jej słodził w kazdym poscie
    to sie nazywa brak czytania ze zrozumieniem
    ....
    wybacz, ale mnie interesuje TYLKO konstruktywna krytyka. I cieszy mnie bardzo że lubicie na słodko - ja wole rzeczowo
    mam wrażenie, ze jednak musisz się przyglądnąć swoim wszystkim komentarzom pod zdjęciami noviki - za jakiś czas, jak ochłoniesz rzecz jasna

i miłego dnia oczywiście życzę obojgu zainteresowanym

Domyślnie

Dziękuje za wszystkie rzeczowe komentarze, rady i słowa. Wezme je do siebie i zostane przy swoim.

Domyślnie

rzeczowo novika ma na prv
    i w mojej obrobce jej prac ...
    a tu tu jej poslodze by sie nie zniechecila...

ale Twoje bede oczenial rzeczowo mam nadzieje ze nie omine zadnego watku
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

jak najbardziej - zapraszam - wszystkie podlinkowane są tu: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=67085 - trza tylko poszukać
    Bo tylko gdy jest rzeczowo można się czegoś nauczyć - i mnie w tym wszystkim o to chodzi

Domyślnie

Drugie według mnie lepsze. Nie jakieś odkrywcze, ale ładne zdjęcie.
    Trochę drobiazgów których zazwyczaj się nie zauważa (jakieś cienie nie potrzbne, materiał z lewej strony nachodzi trochę na brodę, etc.) i trochę obróbki by się przydało - rozjaśnić, podkręcić kolory.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabal Zobacz posta
    Na prawdę nie rozumiem...

Toż to wolny kraj, nikt nie każe wchodzić do wątków noviki i oglądać jej kolejne nudne autoportrety.
    Czy (dla przykładu) kol. Nemethowi też wytykacie: "eee... znów Bałtyk. eee.... po raz kolejny falochron/łódka."?
    Jak ma ochotę robić sobie zdjęcia - niech robi... Ma ochotę pokazywać - niech pokazuje.

(...)
    No ba! Cały czas wytykają, psioczą, marudzą... A jak daje coś innego to - łeee... a kiedy dasz łódki...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów