Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie torba Fomei Natural G

Witam
    Czy jktoś miał już okazję pomacać a jeszcze lepiej nabyć i przetestować w terenie torbę Fomei Natural G? Kosztuje niecałe 160zł i jej (przynajmniej 4Me) największą zaletą jest to, że nie wygląda jak torba fotograficzna (czasem bardzo to się przydaje).
    http://img150.imageshack.us/img150/9...lgmaxi7yz9.jpg

Domyślnie

torba wygląda bardzo fajnie... ale... nie jest jakaś super pojemna...
    ale tu w Wawie możesz obejrzeć... http://www.allegro.pl/item533592189_..._warszawa.html

z Fomei bardzo fajne są torby z serii Winer !!
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

conik
    Gość

Domyślnie

poszukajcie WINER bez Fomei to to samo tyle ze jeszcze tansze
    Uzywam WINERA odpowiednika stealth reportera (chyba 300)
    bardzo fajna torbe

Domyślnie

Pojemność nie jest głównym priorytetem, jeśli tylko uda mi się w nią wpakować D80 z N18-70, N70-210 i gdzieś z boku SB600 to będzie OK

Domyślnie

no to jeśli nie musi to być wieeeelka torba... to jasne, że Natural G jest warty polecenia... mnie sie bardzo jej design podoba...
    no ale torbę już mam i nie zamienię
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Po "dłuższym" namysle powoli dochodzę do wniosku, że Fomei może okazać się za ciasna na wiosenny spacer z rodzinką, więc zacząłem zastanawiać się nad Crumplerem Muffin 5500. Forumowa szukajka nic nie wypluła, więc nie chcąc mnożyć wątków kontynuuję ten przez siebie założony. Crumplery mają dobrą opinię, a jak się sprawy mają z ww modelem? Ktoś posiada, używa jej "na co dzień"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fr@ntz Zobacz posta
    Po "dłuższym" namysle powoli dochodzę do wniosku, że Fomei może okazać się za ciasna na wiosenny spacer z rodzinką, więc zacząłem zastanawiać się nad Crumplerem Muffin 5500.
    Nie posiadam. Mam poprzedni model (pretty boy) w mniejszym rozmiarze 2500 . Torba super, próbowałem Mekko C6 ale według mnie Crumpler ma lepszą jakość wykonania i o wiele wygodniej się nosi. Torba przeżyła bez żadnego dodatkowego pokrowca niezłe zamieci w górach tego roku (śniegu jak na zdjęciu :] choć akurat tego dnia nie padało).

Crumpler ma świetną gwarancję. 5500 jest na pewno duża. Tutaj masz pokazane co wchodzi do środka. Jakby było mało miejsca, tu masz zdjęcia wersji 7500.

* Wnętrza toreb w obu linkach pokazane na Canonach 40d/50d ale to chyba nie problem ;P

Swoją drogą to mocno drogie te torby..

Domyślnie

Decydując się na Crumpler'a, wybrałbym starszy model z wyjmowanym wkładem - w przypadku dłuższych wycieczek, można wrzucić do plecaka turystycznego.

X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

no i poszukiwania zakończone - po organoleptycznej przymiarce do Crumplerów w Imfoto zdecydowałem się jednak na większy model - Muffin Top 7500. I dobrze zrobiłem, bo mieszczą się w niej wszystkie moje zabawki.

Domyślnie

Odśnieżam

Jako, że zakupiłem Fomei Natural G to podzielę się wrażeniami.

Do torby wchodzi:

D80+grip+N18-70+osłona (ew. D80+grip+N70-300 z tulipanem na odwrót) - pionowo na środku,
    N70-300 (osłona odwrócona), obok J37A+osłona - z jednego boku,
    SB800+or. dyfuzor, obok ładowarka - z drugiego boku,
    Do środka wejdzie jeszcze gruszka, i jakieś pierdoły.
    W przedniej kieszeni - jakiś filtr, baterie itp. - tylko bez przesady bo kieszeń zamykana jest przez główną klapę, choć też mieści się tam zamykana na zamek siatkowa kieszeń na drobiazgi.

- Do tego - kieszeń w klapie, i 2 "ukryte" kieszenie - jako, że dostęp do nich zakrywa insert...
    - Klapa zamykana na zamek 2 stronny, a do tego 2 napy na paskach.
    - Otwór w klapie do wyciągania sprzętu - jest, ale zagrypiony sprzęt ciężko się wyciąga.
    - Pokrowiec przeciwdeszczowy - schowany z tyłu torby.
    - Torba posiada gumowe nóżki.
    - Nie rzuca się w oczy.
    - Długi regulowany pasek naramienny, spokojnie można torbę na skos założyć i nosić jak chlebak.
    - Dodatkowy krótki pasek do noszenia w ręce.

Z minusów to jak dla mnie brak 2 dodatkowych przegródek co by oddzielić obiektywy od siebie oraz lampę od ładowarki (na fotkach pomarańczowe przegródki z Alphy), oraz brak rzepów na całej powierzchni insertu - torba właściwie nie konfigurowalna. (doszyję co nie co i będzie gicio)

Szkoda, że dostępna obecnie z drugiej ręki.

update: fotka z telefonu więc nie bijcie.

Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 03-08-2009 o 18:56
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów