Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 95

Wątek: JAlbum

Domyślnie

Witam

Mam problem z którym nie mogę dojść do ładu już kilka dni :/ :/ :/ Mianowicie zrobiłem galerię w Chameleonie i na dysku wszystko jest OK. Pięknie jest w IE7 i we Firefoxie. Natomiast po wrzuceniu na serwer firefox widzi ale czcionki jakieś za duże a IE7 wogóle nie wyświetla strony, znaczy się wyświetla ale niepełną i wyskakuje okienko

Próbowałem już na różne sposoby i nic. Jeśli ktoś wie o co w tym chodzi to proszę o pomoc

Domyślnie

Odświerzę temat i zapytam czy w Jalbum ze skórką Chameleon, da śie w folder wstawić kolejne np. 2 foldery i dopiero w tych 2 folderach zdjęcia docelowe ??

Np. na stronie głównej jeden z folderów nazwany DZIECI ... wchodząc w niego dwa foldery KAMIL i IGOR i dopiero w każdym z tych dwóch folderów docelowe zdjęcia Kamila i Igora , da się tak zrobić ??
    Body Nikona D50 + T 17-50 2.8
    moje wypociny http://www.krzysztofspyra.yoyo.pl/

Domyślnie

Jasne że się da
    Po prostu kliknij prawym myszy w istniejącym folderze i daj nowy folder, zmień nazwę i już
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 29-01-2009 o 08:38

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

No to teraz ja mam pytanie odnośnie JALBUMU. Sprawa wygląda tak:

Robię sobie galerię w programie Jalbum 8cośtam (najnowszy), wybrałem szablon Banan 6.0.9 (wcześniej próbowałem starsze banany 6.0.*, problem taki sam) i poustawiałem wszystko. Galeria się zrobiła, wrzucam podgląd uruchamia się FireFox3 i galeria z mojego kompa na razie. Oglądam, wszystko jest OK! Robię upload na serwer, nie na Jalbum, ale na inny wykupiony przeze mnie na netarterii (polecona przez Jarka76, dzięki!). Upload przechodzi bez problemu, przynajmniej nic nie pokazuje, ale potem jak ładuję już stronę z netu, to nie widać niektórych zdjęć, zostają puste miejsca po nich w katalogach i jak się najedzie na takie puste miejsce, to też jest pusty obrazek wyświetalny.

Czy ktoś wie gdzie leży błąd???

W innych szablonach róznie bywa, w niektórych wszystko jest OK, a w niektórych jest ten problem co wyżej, w niektórych zaś widać już ten problem w podglądzie.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Moze glupie pytanie : jestes pewien, ze nie masz problemow podczas upload'u i wszystkie pliki sa skopiowane ?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Wiesz, pewności nie mam, ekspertem w sprawach www nie jestem, to moja pierwsza strona, ale chyba nie, bo w przypadku innych szablonów (nie pamiętam jakich używałem teraz) ładowały się wszystkie zdjęcia.
    Jeżeli to jednak błąd przy uploadzie, to gdzie go mam szukać?? W podsumowaniu uploadu pokazuje się napis, że wszystko jest OK!

A można jakoś ręcznie skopiować pliki na serwer? Sam album ładuje się chyba dobrze, bo wszystkie funkcje działają.
    Jacek, pozdrawiam!

Domyślnie

O rany niedlugo zabieram sie z robienie galerii w JAlbum, a tu widze sporo przeszkod macie. Ale chyba do przejscia ostatecznie.

KS
    Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Wiesz, pewności nie mam, ekspertem w sprawach www nie jestem, to moja pierwsza strona, ale chyba nie, bo w przypadku innych szablonów (nie pamiętam jakich używałem teraz) ładowały się wszystkie zdjęcia.
    Jeżeli to jednak błąd przy uploadzie, to gdzie go mam szukać?? W podsumowaniu uploadu pokazuje się napis, że wszystko jest OK!

A można jakoś ręcznie skopiować pliki na serwer? Sam album ładuje się chyba dobrze, bo wszystkie funkcje działają.
    Przy ręcznym ładowaniu jest w sumie dość łatwo, pod warunkiem, że nie masz w nazwach folderów i zdjęć polskich ogonków. Jeśli takowe są, to mogą wystąpić rozbieżności pomiędzy ich interpretacją przez zewnętrznego klienta ftp i tego wbudowanego w jalbum. Efekt - część galerii nie będzie działać

Domyślnie

Wszystko do przejścia. Wcześniej zrobiłem na innym szablonie i działało, zawsze mogę do niego powrócić, ale ten mi się spodobał, więc próbuję rozwiązać problem w ramach tego szablonu, może się nie uda, bo może jest jakiś błąd w szablonie, a może to ja coś źle ustawiłem. Czekam na jakąś podpowiedź...

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Przy ręcznym ładowaniu jest w sumie dość łatwo, pod warunkiem, że nie masz w nazwach folderów i zdjęć polskich ogonków. Jeśli takowe są, to mogą wystąpić rozbieżności pomiędzy ich interpretacją przez zewnętrznego klienta ftp i tego wbudowanego w jalbum. Efekt - część galerii nie będzie działać
    Wiesz, że to może być przyczyną!!! Muszę sprawdzić nazwy plików!!!
    Dopiero w domu będę mógł to zrobić, ale już wielkie dzięki!!!

W sumie to logiczne, bo jak sprawdzam bez uploadu, czyli z mojego kompa to wszystkie działają, po uploadzie, czyli już z serwera niektórych nie ma. Pozostaje sprawdzić nazwy tych których nie ma.
    Jacek, pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Wszystko do przejścia. Wcześniej zrobiłem na innym szablonie i działało, zawsze mogę do niego powrócić, ale ten mi się spodobał, więc próbuję rozwiązać problem w ramach tego szablonu, może się nie uda, bo może jest jakiś błąd w szablonie, a może to ja coś źle ustawiłem. Czekam na jakąś podpowiedź...

Wiesz, że to może być przyczyną!!! Muszę sprawdzić nazwy plików!!!
    Dopiero w domu będę mógł to zrobić, ale już wielkie dzięki!!!
    Nie ma sprawy Ręczne wrzucanie wszystkich plików (czytaj: przez zewnętrznego klienta FTP) jest po prostu szybsze, dobija mnie czas oczekiwania na przesłanie galerii, jeśli jest w niej np. kilkaset zdjęć. Niestety, ogonki to duuuuży problem. Pamiętam, że niektóre przechodzą bez problemu, za to inne za cholerę nie chcą :/

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów