Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kolumny

Domyślnie

Też, tam ostatnio byłem, na 2 szkoda ściętego łuku-pozdrawiam

Domyślnie

wg mnie pstryk-pstryk... na dodatek na 2. piękna dystorsja i obcięty łuk... przykro mi, ale dyskwalifikacja w tym dziale.

poza tym kolumny są na 2.... na 1. są filary, to taki drobiazg

p.s. fajne miejsce, co to jest?
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Dzięki za opinie.
    Nie są to jakieś fotografie wiec można powiedzieć że to pstryk pstryk.
    Na fot. 2 tak jak to określiłeś "piękna" dystorsja jest raczej tworem wynikającym z próby pozbycia się jej, jak widać zakończonej fiaskiem i na dodatek obcięty łuk więc rozumiem fotka ląduje tam gdzie jej miejsce czyli w koszu.
    Natomiast fot. 1 dystorsja jest jak najbardziej zamierzona przecież nie wszystko na zdjęciu musi trzymać pionów jak w rzeczywistości Co dyskwalifikuje tą fotkę ?
    Co do filarów i kolumn to nie wiem czy w przyszłości dalej nie będę mylić tych elementów bo dla laika to prawie to samo (ale dzięki za linki)
    Co do miejsca jest to Wzgórze Partyzantów we Wrocławiu.
    Ciekawe miejsce do fotografowania jak widać jeszcze za trudne dla mnie.

Domyślnie

Nie taki znowu pstryk, uwazam ze te zdjecia sa przemyslane. Gdyby nie uciety luk na dwojce, byloby bardzo ok.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

W takim razie wersja bez obciętego łuku.

2b.

Domyślnie

Lepiej, ze nie obciete luki, ale dlaczego ciemniej w cieniach?
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob123 Zobacz posta
    Natomiast fot. 1 dystorsja jest jak najbardziej zamierzona przecież nie wszystko na zdjęciu musi trzymać pionów jak w rzeczywistości Co dyskwalifikuje tą fotkę ?
    tego nie napisałem, pisałem o zdjęciu 2.

poza tym mylisz dystorsje z perspektywą. nic nie pisałem o zbiegach na 1. choć osobiście tego nie lubie, ale nie chcę ciągle wałkować tego tematu, na dodatek może znowu rozgorzeć dyskusja, ze przecież tak jest w rzeczywistości, choć ja twierdze inaczej.

p.s.
    a tak na marginesie, to jestem idiotą
    za dystorsję uznałem podłogę, która układa się w łuk, a zapomniałem zauważyć, że cały obiekt jest okrągły i to stąd to zaokrąglenie w posadzce.... możecie olać to co pisałem wyżej :P
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Uprawnienia umieszczania postów