Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie po kursie fotografowania przyrody

Zrażony kolejnymi porażkami na polu fotografowania zwierząt postanowiłem wrócić do korzeni i odpaliłem kurs interaktywny, rozdział o przyrodzie. Następnie uzbrojony w wiedzę o różnych rozmyciach, wyodrębnianiach, światłach, cieniach itp. popełniłem poniższą fotkę. Czy to już dobre technicznie?

PS. Wiem że modelka nie najciekawsza, ale to jedyne zwierzę, które stało w miejscu na tyle długo, że zdążyłem poustawiać wszystkie parametry w aparacie

Domyślnie

Modelka jest ciekawa lecz podejście do niej niezbyt.
    Popatrz na to zdjęcie jeszcze raz i pomyśl co chciałeś pokazać-rozmyte trawsko zasłaniające motyw główny czy jednak tego kaczorka?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

wszystko by było ładnie,gdybyś nie sasłonił trawskiem tej kaczki/kaczora

Domyślnie

Skosić trawsko na pierwszym planie lub przenieść kaczkę w miejsce bardziej odsłonięte i będzie git

Domyślnie

Kursy ok, ale to nie wszystko... najważniejsze iść i focić, focić, focić, focić... no i dodatkowo czytać co tam w necie wyszperasz - można znależć duuużo informacji. Ale podstawa to robić zdjęcia

Domyślnie

Dziękuję za uwagi, dają jakąś nadzieję na przyszłość.
    Pozwolicie na cytat (w wolnym tłumaczeniu) " zastosowanie rozmytych elementów na pierwszym planie może sprawić wrażenie, że pokazujemy coś, co było do tej pory ukryte". Rozumiem, że nie chodziło o przesłanianie głównego motywu... po zastanowieniu to raczej oczywiste
    A sitowie zastąpię jałowcem płożącym, zanim kaczka wróci! Nie będzie szczęśliwa, ale w końcu chodzi o sztukę

Rycerz
    Gość

Domyślnie

niżej aparat...

Domyślnie

Coś kiepski ten kurs
    Nikon D300/70, parę słoików, lampa i inne duperele
    ...::: kto ukradł ciastka? :::...

Domyślnie

nie jest, jezeli fotografijesz ptaki to rob to nejlepiej z takie perspektywy jak ptak ma oczy ( lezacej, np ) szukaj lpeszego swiata, tutaj pierwszy plan przyslanai kaczke, nie jest to ladne ani fajne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Machnac Zobacz posta
    Coś kiepski ten kurs
    Dla początkujących. Jakbyś zobaczył jak masakrowałem tę kaczkę wcześniej, to byś łaskawiej się o nim wypowiadał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów