Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Początki

Domyślnie Początki

Witam!
    Nazywam się Dominika, posiadam nikona d90, którym od niedawna staram się robić zdjęcia.
    Pokażę w tym dziale 2 zdjęcia i proszę o uwagę:

Dar elfów

Bransoleta

Domyślnie

Witam na forum

Oceniam jako amator

1. Mi się podoba jest coś w tym TAK
    2. Co mnie razi to podświetlenie to niebieskie na bransoletce i kadr bardziej w kwadracie to takie moje skromne zdanie NIE

Domyślnie

w jakimś celu ten "dar elfów" pokropiłaś woda ?
    1 na tak, 2 na nie

Domyślnie

1. Bardzo fajna. Podoba mi się kadr i kolorystyka.
    2. Nie jest źle, ale to zdjęcie nic nie wnosi, ot poprawnie pstryknięta bransoleta, trochę brakuje ostrości i niezbyt mi leży ta niebieska poświata.

Odczucia oczywiście subiektywne.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

jedyneczka bardzo fajna

Domyślnie

Dziękuję Wszystkim za opinie
    w jakimś celu ten "dar elfów" pokropiłaś woda ?
    -otóż chciałam zrobić fajne tło do sfotografowania tych kolczyków. Są one w kolorze soczystej zieleni, więc pomyślałam, że będą się dobrze prezentować na brązowym tle, na bambusie pomalowanym na zielono i w dodatku dla ożywienia pokropiłam wodą. Po prostu od niedawna mam aparat, a obecnie jestem chora, więc szukałam jakiś ciekawych motywów, które można zrobić w domu.

Co do ostrości, to wiem-mam z tym problem ponieważ do nikona nie kupiłam jeszcze obiektywu do makro, więc robię te zbliżenia za pomocą pierścieni pośrednich zenit i obiektywu "historycznego" industar-50-2
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cicindela Zobacz posta
    Dziękuję Wszystkim za opinie

Co do ostrości, to wiem-mam z tym problem ponieważ do nikona nie kupiłam jeszcze obiektywu do makro, więc robię te zbliżenia za pomocą pierścieni pośrednich zenit i obiektywu "historycznego" industar-50-2
    Pozdrawiam.
    Pewnie robisz i tak ze statywu, więc przymknij sobie bardziej przysłonę, np. na 11, będziesz miała większą głębię ostrości, oczywiście przymykaj po ustawieniu ostrości.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Uprawnienia umieszczania postów