Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie T6 i Messerschmitt

Gdy Me163 stał na początku pokazu w trawie, myslałem, że to makieta i nic więcej. A jednak latał
    Fotografia nie jest wybitna. Ze względu na historyczną, rzadko widzianą "treść" postanowiłem ją zamieścić.

1.
    By rafal63, shot with NIKON D200 at 2009-02-01

T6 zamieszczałem w locie. Pomijając urok samego samolotu podobało mi sie malowanie, kontrast niebieskiego z jakskrawym pomarańczem.

2.

Domyślnie

Bardzo ciekawy ten Komet. Gdzie byla ta impreza ?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cześć Paweł. Impreza odbyła się niedaleko Darmstadt w sierpniu'08. Co ciekwsze, Komet nie miał własnego napędu, był wyciagnięty w góre jak zwykły szybowiec. Po odpięciu pięknie latał. Byłem zaskoczony.

Gemini
    Gość

Domyślnie

Rafale, zaskoczony... ? Myśl techniczna niemieckich inżynierów we wszystkich dziedzinach broni była genialna

Domyślnie

Dzieki Rafał za szczegóły.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gemini Zobacz posta
    Rafale, zaskoczony... ? Myśl techniczna niemieckich inżynierów we wszystkich dziedzinach broni była genialna
    Nie będe umniejszał umiejętności niemieckich inżynierów. Niewątpliwie byli, być może sa nadal genialni, ale takich własnosci szybowcowych po samolocie z napędem rakietowym się nie spodziewałem. W pewnym sensie taka konstrukcja jest sprzecznością. Tak gruby profil skrzydła ogranicza możliwości silnika rakietowego. Ale w końcu to nie ten wątek

To jeszcze jedno z widocznym profilem skrzydła. Scropowane, ale nie przekrecone.

3.

Domyślnie

Szczęka mi opadła jak zobaczyłem w locie Me-262...... Ale temu z 1 też nic nie brakuje. Ładna konstrukcja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hlynur Zobacz posta
    Szczęka mi opadła jak zobaczyłem w locie Me-262...... Ale temu z 1 też nic nie brakuje. Ładna konstrukcja.
    Byłeś w Berlinie na ILA? Zazdrość!* Nie miałem wtedy czasu i pozostało tylko TV.

*Oczywiście tylko pozytywna

Domyślnie

Byłem na ILA i jeśli pozwolisz to mogę wrzucić jedno zdjęcie pod Twym postem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hlynur Zobacz posta
    Byłem na ILA i jeśli pozwolisz to mogę wrzucić jedno zdjęcie pod Twym postem?
    Proszę bardzo, bedzie ciekawiej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów