Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Nikon Capture NX2, ponowna instalacja

Witam,

przymierzam sie do zakupu NX2, tylko nie wiem czy warto, poniewaz latem chce zmienic kompa i problem w tym czy bede mogl tego softa jeszcze raz zainstalowac z oryginalnym kluczem na nowym kompie ? I jeszcze jedno pytanko , w jakim jezyku jest soft NX2 sprzedawany w Polsce?
    D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosti68 Zobacz posta
    Witam,

przymierzam sie do zakupu NX2, tylko nie wiem czy warto, poniewaz latem chce zmienic kompa i problem w tym czy bede mogl tego softa jeszcze raz zainstalowac z oryginalnym kluczem na nowym kompie ? I jeszcze jedno pytanko , w jakim jezyku jest soft NX2 sprzedawany w Polsce?
    zero problemu; angielski

Domyślnie

Witam,

Ad 1. Nie powinno być problemu z kluczem. NX2 jest normalną aplikacją i nie jest jak np. Windows w wersji OEM przywiązany do komputera na stałe.

Ad 2. Po angielsku, z strony Nikona można ściągnąć instrukcję po polsku.

pozdrawiam
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi, i jeszcze jedno pytanko, poniewaz nie znam angielskiego chcialbym sobie siagnac wersje niemiecka i wpisac klucz z oprogramowania ktore kupie w Polsce, mysle ze program NX 2 po niemiecku zaakceptuje mi ten klucz? Czy moze klucz jest "przywiazany " konkretnie do tego programu na plytce ktory sie dostaje w opakowaniu? Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje za odpowiedz.

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi, i jeszcze jedno pytanko, poniewaz nie znam angielskiego chcialbym sobie siagnac wersje niemiecka i wpisac klucz z oprogramowania ktore kupie w Polsce, mysle ze program NX 2 po niemiecku zaakceptuje mi ten klucz? Czy moze klucz jest "przywiazany " konkretnie do tego programu na plytce ktory sie dostaje w opakowaniu? Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje za odpowiedz.
    Trudno powiedzieć, różni producenci stosują różną politykę. Może biuro handlowe Nikona będzie w stanie coś odpowiedzieć. Mnie osobiście się wydaje że nie powinno być z tym problemu.

pozdrawiam
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000

Domyślnie

zdecydowanie polecam zapytac sie nikona, czy bedzie to mozliwe, bo wcale byc nie musi.

pzdr.

Domyślnie

Raz kozie smierc, jutro jade do Szczecina i kupuje NXa w Polsce. A jak klucz nie bedzie dzialal z niemiecka wersja to wgram ta angielska. No jutro sie przekonamy jak to bedzie. Ale wedlug mnie nie powinno byc problemu, najwazniejszy jest dobry i aktualny klucz.

Domyślnie

Raz kozie smierc, jutro jade do Szczecina i kupuje NXa w Polsce. A jak klucz nie bedzie dzialal z niemiecka wersja to wgram ta angielska. No jutro sie przekonamy jak to bedzie. Ale wedlug mnie nie powinno byc problemu, najwazniejszy jest dobry i aktualny klucz.
    Daj znać jak ci poszło. Będzie to wskazówka na przyszłosć.

pozdrawiam

Domyślnie

No niestety nie wyszedl mi wyjazd i kupno, teraz prawdopodobnie kupie w Niemczech cena wprawdzei o 35 € wyzsza ...teraz kosztuje w najtanszym sklepie 156 € a jeszcze w grudniu mozna bylo kupic za 130 €. Wiec jak widac ceny w Niemczech tez podskoczyly.

Domyślnie

NX2 jest normalną aplikacją i nie jest jak np. Windows w wersji OEM przywiązany do komputera na stałe.
    W takim razie nie ma problemu żeby posadzić go na np. 8 komputerach? Czy może jest jakaś ograniczona liczba instalacji?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów