Witam wszystkich,
Wpad mi ostatni ow oko ww. Tamronik. Szukalem na forum, ale nie znalazlem nic o tym obiektywie.
Czy ktos z forumowiczow uzywa go i moze sie wypowiedziec?
Tak, wiem tego typu obiekywy nie sa najlepsze, jednak lecac na wycieczke na tydzien i biorac tylko plecak, nie da sie wziac nic innego jak tylko aparat, jeden obiektyw i ewentualnie jakies tam dodatkowe *******ki, bo na ciuchy i reszte rzeczy miejsca w plecaku (i tak wielkim) potrzeba. A jesli chodzi o mnie, to takie wycieczki sa najczestsze.
Potrzebuje wiec obiektywu z duzym zakresem ogniskowych na takie wyjazdy.
Zastanawialem sie intensywnie na Nikonem 18-200, jednak w kilku testach wyczytalem, ze ten Tamronik radzi sobie rownie dobrze a w niektorych aspektach nawet lepiej niz Nikon i ma lepsze ogolne oceny od Nikona 18-200 (ze nie wspomnie lekko nizszej ceny).
P.S. W razie jakichkolwiek pytan; tak jestem onanista sprzetowym i to pod kazdym wzgledem. Nie powinno to miec jednak zadnego wplywu na to, co Wy sadzicie o tym szkle i co mi mozecie o nim powiedziec.
EDIT: No tak, jeszcze bedzie Sigma 18-250 HSM w marcu, czy powinienem ja brac pod uwage, czy raczej sobie dac spokoj i pozostac przy wyborze Tamron - Nikon?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami