Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie Benro Travel Angel C-268M8 - pierwsze wrażenie

Statyw jest już u mnie. Podzielę się zatem pierwszymi wrażeniami. Jak będę miał głowicę napiszę więcej.

Statyw kupiony w jednym z polskich sklepów. Opakowanie: pudło tekturowe, folia i czarne etui (woreczek ściągany sznurkiem)

Złożony statyw jest rzeczywiście mały i lekki. Ma dokładnie 41cm długości i 10,5cm szerokości.
    Środkowa kolumna jest dość długa i mierzy w przybliżeniu tyle co złożony statyw. Wniosek z tego jest prosty. Po dołożeniu głowicy niestety długość złożonego statywu powiększy się o jej wysokość.

Statyw jest stabilny, wszystkie sekcje nóg wysuwają się płynnie, ale z należytym oporem. Blokady kąta ustawienia nóg oraz pierścienie sekcji sprawują się dobrze. Statyw po rozłożeniu stoi pewnie i wygląda solidnie.

Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Jedynie środkowa kolumna mogłaby być odrobinę krótsza.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 26-01-2009 o 13:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martix Zobacz posta
    Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Jedynie środkowa kolumna mogłaby być odrobinę krótsza.
    to może by tak uciąć (np. piłką) końcówkę środkowej kolumny?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Czy wszystkie sekcje nog sa wyposazone w system antyrotacyjny, czyli nie kreca sie przy dokrecaniu/odkrecaniu blokady nog ?

Czy blokada nog dziala w dowolnym zakresie wysuniecia sekcji, czy tez sekcja zlozona i rozlozona ?

Ile trzeba krecic blokada zeby odblokowac/zablokowac sekcje (obrot, pol obrotu czy tez moze mnie) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martix Zobacz posta
    ...Złożony statyw jest rzeczywiście mały i lekki. Ma dokładnie 41cm długości i 10,5cm szerokości. Środkowa kolumna jest dość długa i mierzy w przybliżeniu tyle co złożony statyw. Wniosek z tego jest prosty. Po dołożeniu głowicy niestety długość złożonego statywu powiększy się o jej wysokość....
    Na wszystkich fotkach złożonych statywów serii Travel, głowica "chowa" się w odwróconych nogach statywu. Postrzegałem to jako jedną z podstawowych zalet tego modelu.

Napisz dokładniej jak to wygląda, może jakieś fotki wrzucisz. Zapytałbym też sprzedawcy, czy można dokupić krótszą kolumnę centralną, ewentualnie jak radzi wigi, rozważył opcję lekkiego przycięcia tej kolumny.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Tylko z przycinaniem radze uwazac, bo tam od dolu jest ten haczyk na dociazenie, nie wiem czy wkrecany czy na stale itp. itd.

Domyślnie

Krótka kolumna z karbonu, do kupienia np. tutaj

Domyślnie

Troche niekorzystnie z ta kolumna. Niesmialo tylko chcialem zwrocic uwage, ze przy dokupowaniu czegokolwiek do Benro zaczynamy sie zblizac cenowo do Gitzo, kolumna + shipping wyjdzie nas ze 300 zl, wiec mamy teraz 1300 za Benro vs 1600 za Gitzo z 7 latami gwarancji.

Domyślnie

Cena: 8,42 PLN

Domyślnie

Fotografia, fajne hobby. Wydajesz 1kPLN na statyw i chwile pozniej go pilujesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Fotografia, fajne hobby. Wydajesz 1kPLN na statyw i chwile pozniej go pilujesz
    Cięcie kosztów. Dosłownie i w przenośni.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów