Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitakraft Zobacz posta
    To był mój wątek który został zamknięty. Dźwięk podczas pracy AF nie jest związany ze stabilizacją. Raczej jest to praca autofocusa.
    Przepraszam, nie zauważyłem.

Zadzwoń do serwisu do Warszawy. Pewnie pomogą
    Głowa do góry!

Tu masz adres i numer telefonu: http://www.nikon.pl/support/pl_PL/lo...oad/459/1.html

Serwis Nikon Polska Sp. z o.o.
    Ul. Postępu 14 wejście od Marynarskiej
    02-676 Warszawa

Tel. (22) 460 87 60, fax (22) 460 87 38 lub e-mail: [email protected]
    Zapraszamy od pn. do pt. w godz. 9.30-18.00

anitakraft
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW Zobacz posta
    U mnie 18-105 jest bezglosny niemal, w czasie ostrzenia wydaje cichy, przyjemny szumik.
    A czy u Ciebie przy ustawieniu AF-A i śledzeniu 3D jak wciśniesz spust migawki do połowy i ustawisz ostrość np. na centralnym punkcie i przekadrujesz tak by ostrość przeskoczyła na inny punkt to przy tym przeskakiwaniu AF na inny punkt też towarzyszy takie "cyknięcie" ?

Domyślnie

Sądzę że lepiej słyszeć że coś pracuje, oczywiście nie jak dyskoteka ale jakiś delikatny szum nie jest wadą. Jeżeli wszystko w naszych puszkach byłoby elektroniczne to mielibyśmy prawo nic nie słyszeć, ale jeszcze tak nie jest i mechanika ma też swoje prawa, a że trochę szumi - no cóż.... za to pomoże zrobić nam ładne zdjęcie .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitakraft Zobacz posta
    A czy u Ciebie przy ustawieniu AF-A i śledzeniu 3D jak wciśniesz spust migawki do połowy i ustawisz ostrość np. na centralnym punkcie i przekadrujesz tak by ostrość przeskoczyła na inny punkt to przy tym przeskakiwaniu AF na inny punkt też towarzyszy takie "cyknięcie" ?
    Tak, to normalny odglos pracy silniczka.
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów