Szukaj
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
Szkoda ...w taki wypadku ten patent mnie nie urządza.
Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł lub alternatywę?
Szkoda , ze nie ma zamiennika SC-29 .
Też do końca mnie to nie satysfakcjonuje... głównie chodzi mi o weseliska itp imprezy, gdzie większość kadrów robi się z lampą na aparacie, jednak często aż się prosi, aby odbić wygodniej światło... do tej pory ratowałem się błyskiem cyfrowym do bezprzewodowego odpalania - kabelek z możliwością takiego podpięcia byłby jednak szybszy/wygodniejszy. Przy radiówce również miałbym rękę zawsze lampą zajętą i w celu standardowego użytkowania musiałbym wszystko przepinać. (Wiem - marudzę, ale jak już coś sobie ubzduram to mnie to męczy)
A może dałoby się dokleić do tej części na aparacie jakąś blaszkę, która pozwoliłaby odkładać lampę?
Wychodzi na to, że albo rybka, albo akwarium. Z radiem na szybkie zmiany typu lampa na aparacie – lampa w boku nie ma co liczyć, brakuje przynajmniej jednej ręki.
Chyba zostaje Ci tylko bracket albo uboższy krewniak szyna kątowa.
Do puszki bym nic nie kleił, szkoda kaleczyć body.
Hehe, chodziło mi o doklejenie blaszki do kabla - jego części nasuwanej na body. Puszki nie będę okaleczał.![]()
Do kabla to insza sprawa
To kup taką kostkę - sanki, do mocowania do statywu, koło dychy to kosztuje i po sprawie.
Też miałem przygody z kabelkiem Delty. Kabelek po podłączeniu raz działał normalnie a raz lampa błyskała stroboskopem albo wcale nie reagowała, powodem był odlutowany kabel w kostce która przychodzi do lampy. Rozkręciłem, przylutowałem, skręciłem i działa. Zrobiłem też przedłużkę do tego kabla ale trochę inaczej niż pepe2k.
Nie rozcinałem orginalnej skrętki tylko odlutowałem ją od kostki która wchodzi w sanki aparatu a do kostki dolutowałem metrowy kabelek czyli mam 2 kostki i z każdej wystaje kabel metrowy z zarobioną wtyczką i gniazdkiem. Wtyczki/gniadzka dałem DIN6. Kabel przedłużki to 4 żyły + ekran długości 5m. Teraz mam kabel ponad 2m albo jakieś 7m, wtyczki mocno trzymają, testowane w domu, plenerze.
Skontaktuj się z nami