Szukaj
Wszystkie kadry prawie takie same tylko osoby się zmieniają
próbuj dalej. zwykłe fotki twarzy, ot co. Bez polotu, fantazji i pomysłu...
Konwersja O.K. moim zdaniem![]()
Ja za poprzednikami, takie trochę pstryki. Światło nieciekawe i konwersja to chyba tylko Convert to Grayscale?
średnio Panie, średnio...
najpierw technicznie:
1. chyba najlepsza z tych co wstawiłeś (nie znaczy dobra),
czemu woalka kończy się na lini ust? dziwnie to wygląda, ale to najlepiej zaswiecona fotka z tych które tutaj wstawiłeś. choć kadrowo leży. za duzo dołu. za dużo góry. co tam jest na tej głowie? źle to się komponuje. ogólnie takie se.
2.nieostro, nieciekawie, średnio ze światłem.
3.przecietne. ale okij.
4. v1 i v2 do kosza. opuszczona buzia pogrubiła modelkę... bardzo złe swiatło. ciemno, nierównomiernie rozłożone, ogólnie do wywalenia już na etapie puszki.
5. po prostu zwykły pstryk. choć nie powala, to i nie odraża.
a teraz najwazniejsze...
portrety to nie zdjęcia głowy, to nie prezentacja wizerunku fotografowanej postaci...
bo to nie zdjęcie do dowodu...
portret to zajrzenie fotografowanemu w duszę... aż do samego jej dna.
to bardzo trudne.
ale próbuj dalej.
powodzenia
rafau
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Dla mnie jedynka najlepsza, pozostałe nie przyciągają mojego wzroku na dłużej , na dwójce nie podoba mi się światło na twarzy modelki
jakoś tak dziwnie
Pozdrawiam
NIKON
MÓJ FOTOBLOG
dzięki bardzo nonnatus za wszystkie rady, na pewno wezmę je pod uwagę i zastosuję się do nich
Czemu woalka się kończy na linii ust? Nie mam zielonego pojęcia, tak laska przyszła ubrana żebym jej zrobił zdjęcie to zrobiłem.
Generalnie wszystko było robione na szybko, problem ze światłem był co widać na załączonych zdjęciach, ale takie coś było pierwszy i ostatni raz.
Skontaktuj się z nami