Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Spacer po lodzie

Lud na szczęście jeszcze mocny
    Niestety światła nie było.

Domyślnie

Uważam, że tytuł powinien silnie zazębiać się z tematem, czasami rozwijać lub uzupełniać... Nie widzę spacerowiczów, śladów po nich. Lód w nazwie może być, wszak w domyśle wiadomo, że jest pod śniegiem. Miejsce ciekawe, idź jeszcze raz i spróbuj inaczej skomponować w słońcu. Śnieg kocha słońce.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Matrix, jak już tam będziesz, to podglądaj histogram
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

kulten
    Gość

Domyślnie

Nieco blado Ci to wyszło, niebo można było podkręcić by zyskać na dramatyzmie. I za dużo dołu. Sorki, że tak pojechałem.

Domyślnie

Ja przepraszam ale co kolego robił na moim stanowisku łowieckim?

Parę godzin, tam ra rybach przesiedziałem, więc odrazu poznałem miejsce.

Życze powodzenia.
    D300 | 18-200 VR | 50 1.8 | S 170-500 APO | SB-900
    www.bosek.com.pl\galeria

Domyślnie

>tytuł powinien silnie zazębiać się z tematem
    Co racja to racja, może trochę niefortunny ten tytuł.

>Miejsce ciekawe, idź jeszcze raz i spróbuj inaczej skomponować w słońcu.
    Na pewno będzie jeszcze okazja, mam nadzieję że już niedługo.

>Matrix, jak już tam będziesz, to podglądaj histogram
    Rozumiem że przed zrobieniem zdjęcia Dopiero zaczynam przygodę z cyfrówką i jeszcze tej opcji nie poznałem ale na pewno ją wypróbuję. Jak się z niej korzysta? Korekcję robi się przesłoną i czasem? Czy może w oprogramowaniu aparatu są takie suwaki jak w PSie (Levels)

>Nieco blado Ci to wyszło, niebo można było podkręcić by zyskać na dramatyzmie. I za dużo dołu. Sorki, że tak pojechałem.
    Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana. Wiem że fota nie rewelacyjna. Podkręcanie nieba nic nie da bo nadal dół będzie nie ciekawy. Trzeba zrobić nowe zdjęcie z lepszym światłem.

>Ja przepraszam ale co kolego robił na moim stanowisku łowieckim? Parę godzin, tam na rybach przesiedziałem, więc od razu poznałem miejsce.
    Jaki ten świat jest mały. Mam nadzieje, że nie wypłoszyłem rybek. Udanych łowów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martix Zobacz posta
    Rozumiem że przed zrobieniem zdjęcia Dopiero zaczynam przygodę z cyfrówką i jeszcze tej opcji nie poznałem ale na pewno ją wypróbuję. Jak się z niej korzysta? Korekcję robi się przesłoną i czasem? Czy może w oprogramowaniu aparatu są takie suwaki jak w PSie (Levels)
    Raczej po zrobieniu zdjęcia
    Zrób sobie kawkę, usiądź przy PC i wpisz w szukajkę forumową słowo "histogram" - wieczór z głowy
    To bardzo ważne w tej fotografii cyfrowej.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Matrix, jak już tam będziesz, to podglądaj histogram
    Rozumiem, że traktujemy histogram jako rzecz pomocną a nie tabu.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

OK użyję szukajki i poczytam o histogramie.
    Wrzucę jeszcze jedną fotę do objechania Zdjęcie zrobione pod słońce przedzierające się przez chmury.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów