Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Kicz Polski

Domyślnie

Dzięki za wskazówki, jednak odnoszę wrażenie, że slowo polski ( celowo mała litera - nie wiem czemu w Twojej odpowiedzi uzywasz i malej i dużej - czyżby dla zmylenia "przeciwnika"... ) miało oznaczac przymiotnik. Inaczej - Polski - tu odnosimy sie do nacji, Ojczyzny - czyż nie? Stąd moje "zakłopotanie"... Poza tym jestem ciekaw co skłania Cię do odnajdywania symboli ( obraz , strzecha ) i określania ich w tej konwencji? Czyżby "NOSTALGIA"...
    NIKON

kulten
    Gość

Domyślnie

W kolorze lepsze choć motyw, z kręgu tych, za którymi nie przpadam

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    Dzięki za wskazówki, jednak odnoszę wrażenie, że slowo polski ( celowo mała litera - nie wiem czemu w Twojej odpowiedzi uzywasz i malej i dużej - czyżby dla zmylenia "przeciwnika"... ) miało oznaczac przymiotnik. Inaczej - Polski - tu odnosimy sie do nacji, Ojczyzny - czyż nie? Stąd moje "zakłopotanie"... Poza tym jestem ciekaw co skłania Cię do odnajdywania symboli ( obraz , strzecha ) i określania ich w tej konwencji? Czyżby "NOSTALGIA"...
    W tytule użyłem dużej litery do przymiotnika "polski", bowiem jest konwencja używania dużych liter w tytułach. Na przykład w zdaniu potocznym piszesz "mały domek", ale w tytule "Mały Domek". Nie piszesz w tytule "Mały domek".
    A tytuł "Nostalgia" według mnie lepiej pasuje niż "Kicz Polski". Oryginalny tytuł miał być "Nostalgia", ale ponieważ chciałem się zasekurować przed oskarżeniem o kiczowato-odpustowy typ obrazka, bowiem taki to charakter miał być jego oryginalnym zamierzeniem, a nie chciałem potem prowokować sytuacji w której musiałbym się tłumaczyć, więc od razu i asekuracyjnie postanowiłem umieścić mój zamiar w samym tytule.
    Tak było już nieraz że celowo charakteryzuję swoje zdjęcie w pewnym kierunku, a jak potem ludzie mi to wytykają i ja mówię że to celowy zamiar, to oni znowu gadają że naginam i daję ściemę.

Uff, czy wyczerpany jest już temat tytułu?

P.S. Czy znany jest Wam klip "Pieją kury" w wykonaniu Grzegorza z Ciechowa? Właśnie tamta stylistyka mnie zainspirowała do tej pracy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta

Uff, czy wyczerpany jest już temat tytułu?

P.S. Czy znany jest Wam klip "Pieją kury" w wykonaniu Grzegorza z Ciechowa? Właśnie tamta stylistyka mnie zainspirowała do tej pracy.
    No nie do końca Boli to, że z tego się "nabijasz" - a to Polska właśnie!! W tym ( symbolach ) jest piękno właśnie moim zdanem. Nie kicz, a piękno!
    Pieją kury znamy ( nie Pieją Kury... )

Pozdrówka
    NIKON

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    No nie do końca Boli to, że z tego się "nabijasz" - a to Polska właśnie!! W tym ( symbolach ) jest piękno właśnie moim zdanem. Nie kicz, a piękno!
    Pieją kury znamy ( nie Pieją Kury... )
    Ależ przecież się z tego nie nabijam. Wręcz przeciwnie, tytuł "Nostalgia" sugeruje że mnie ta atmosfera chałup, świętych obrazów i odpustów inspiruje!

Domyślnie

Aaaaa... to takie buty. Zupelnie inna bajka.
    Komentarze czytalem, ale odnosze sie wylacznie do wizualnej strony zdjecia.
    Kolor koniecznie z "bajerami". BW pasowalo mi bez nich (i bez tytulu).

Zdjecia podobaja mi sie obydwa, a tytul poniekad przeoczylem,
    poniewaz takie mam podejscie do krajobrazu (czytaj: fotografii).
    Fotografuje dla krajobrazu, nie odwrotnie. Takie male usprawiedliwienie

P.S.
    Czarku, tak to juz z toba jest, ze trudno nadazyc.
    Wielu zmyliles, jak widac na zalaczonym "obrazku" .
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Ależ przecież się z tego nie nabijam. Wręcz przeciwnie, tytuł "Nostalgia" sugeruje że mnie ta atmosfera chałup, świętych obrazów i odpustów inspiruje!
    No dobra - ja o kiczu Ty o nostalgii ...
    NIKON

Domyślnie

Świetna fotka - tytuł adkwatny do tego co widać a widać wszystko to co powinno być widać ..

ktoś wcześniej napisał, że to już nie wróci - i faktycznie niewiele jest już takich miejsc w realu !!

pozdrawiam

Domyślnie

No to ja tradycyjnie muszę wsadzić swoje trzy grosze oraz pochwalić. Innych postów pisać chyba nie potrafię. A więc:

Na strzechę dodałbym gniazdo z bocianem i od dziś mogę tam mieszkać. Jest tam uroczo i mam wrażenie, że do miasta nie daleko. Przez bramę. Patronka czuwa, podwórko czyste, schludne. Kupuję to!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów