Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Właśnie ze względu na to, że chyba Nikory dają największe szanse trafienia za pierwszym razem pomyślałam o tym szkle. Gdyby nie to, nie szarpałabym się na nie (bo dla mnie, w tej chwili to spory wydatek), tylko poszła do sklepu i kupiła Tamrona. Nie znaczy to, że nie ma dla mnie między nimi różnicy, bo jest, ale w tej chwili Tamron by mi wystarczył, gdyby tylko szansa trafienia dobrego egzemplarza nie byłaby równoważna trafieniu 6 w Dużym Lotku
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mata_Hari Zobacz posta
    Nie znaczy to, że nie ma dla mnie między nimi różnicy, bo jest, ale w tej chwili Tamron by mi wystarczył, gdyby tylko szansa trafienia dobrego egzemplarza nie byłaby równoważna trafieniu 6 w Dużym Lotku
    Aż tak źle nie jest, wystarczy tylko sprzedawca z kilkoma sztukami i z pewnością da się wybrać w godzinkę ten jedyny
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Jakoś nie bardzo chce mi się w to bawić, tym bardziej, że nie mam nigdzie w pobliżu sklepu, który miałby na stanie tyle sztuk. Do tego obawiam się, że mogę czegoś od razu nie dostrzec, a potem będzie za późno na jakieś zmiany.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Mam wrażenie, że już wybrałaś
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Mam wrażenie, że już wybrałaś
    Nie no, nie wybrałam, tylko panicznie boję się problemów z Tamronem. Wcześniej myślałam, że to właśnie jego kupię, ale jak się zaczęły sypać narzekania i masowo został wysprzedawany przez ludzi, wpadłam w "nicość". Do tego jeszcze doszedł fakt, że stary Tami bez silnika ponoć lepszy od nowego, a starej wersji, nieużywanej już chyba nie znajdę. Nikora nigdy wcześniej nie brałam pod uwagę ze względu na cenę, ale potrzebuję coś zdecydowanie lepszego niż posiadany N18-200, który to sprawdziłby mi się w kiepskich warunkach oświetleniowych i miał jakość fotek chociaż zbliżoną do N50. Bardzo lubię 50-tkę, ale za wąska jest by mogła być standardem na DXie. Dlatego z "bólem kieszeni" zaczęłam się zastanawiać nad 17-55. Nie chciałabym tylko, by po wydaniu nie małej kwoty pieniędzy (nawet za używkę) okazało się, że trafiłam na wadliwy egzemplarz.

Gdybym miała pod ręką sklep z większą ilością Tamronów do wyboru, a u boku kogoś, kto by potrafił szkiełko dobrze sprawdzić na miejscu, nie zastanawiałabym się. Nie mam jednak pod ręką takiego sklepu, ani nikogo, kto mógłby mi pomóc w wybraniu tego jedynego egzemplarza. Mam wątpliwości, czy sama potrafiłabym go odpowiednio stestować tak, by potem nie wyszły jakieś hocki.

Uprawnienia umieszczania postów