Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zieleniec

Domyślnie Zieleniec

Byłem na nartach ale zdjęcia też robiłem
    1
    2

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Jarek a co się stało z niebem na 1? U mnie jakby szum wyłaził... Ale może mam coś źle skalibrowany monitor. Wg. mnie 1 ciekawsze niż 2, choć do delikatnego prostowania o ile ta zbieżność nie została zostawiona celowo oczywiście. 2 to rodzaj zdjęć nieco niebezpieczny, jest motyw, ale ciężko coś z niego wyłuskać...

Domyślnie

O ile pamiętam to ten dach na wieżyczce jest troszkę jaśniejszy a niebo zbyt mz przyciemnione od góry.. Ogólnie zdjęcia podobają się choćby za śnieg którego tam pod dostatkiem a u mnie praktycznie brak. nr 2 oddaje toi co pamiętam z lat młodości- zimę z mnóstwem białego puchu i nawet bardzo nie przeszkadza że śnieg nie jest tam biały. A na tej oślej łączce obok kościółka, 3 lata temu nauczyłem się jeździć na nartach. december to nie szum tylko jakaś mała chmura
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez december Zobacz posta
    Jarek a co się stało z niebem na 1? U mnie jakby szum wyłaził... Ale może mam coś źle skalibrowany monitor. Wg. mnie 1 ciekawsze niż 2, choć do delikatnego prostowania o ile ta zbieżność nie została zostawiona celowo oczywiście. 2 to rodzaj zdjęć nieco niebezpieczny, jest motyw, ale ciężko coś z niego wyłuskać...
    Faktycznie wylazł jakiś szum ale nie wiem dlaczego, miałem ISO 200 i za bardzo nie mieszałem przy obróbce
    Już poprawiłem,dałem lekkie odszumianie na samym niebie , może będzie lepiej

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Jedynka bardzo dobra. Fajne zdjecie.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Połówka mocno zadziałała i w D50 i D70 często to wychodzi w cieniach, nawet na iso200. Zimą nie można przesadzać z polaryzacją
    Sympatycznie zimowo
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guancho Zobacz posta
    Połówka mocno zadziałała i w D50 i D70 często to wychodzi w cieniach, nawet na iso200.
    Niestety to prawda Czesto mi to doskwiera.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

1. ok chociaż jak dla mnie trochę za ciemne to niebo.

Domyślnie

Jedynka bardzo mi się podoba i zupełnie nie przeszkadza mi to ze niebo jest może zbyt ciemne. Wręcz przeciwnie, bardzo przyjemnie komponuje się z jasnym dołem
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Ogólnie przyjemnie.Widziałbym więcej światełka na dwójce...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów