Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Uzywam Slingshot 200 i szukam czegos lepszego w tym guscie, sporo jezdze na rowerze z aparatem a wtedy Slingshot jest niezastapiony z uwagi na bardzo latwy dostep do aparatu. Teraz calkiem rozwazam zakup Fastpack 350 z uwagi na wygode noszenia, jestem sklonny poswiecic latwosc dostepu dla komfortu, zreszta na mniejsze wycieczki nadal moge uzywac Slingshota.
    Szukam rowniez innych opcji ale z ciekawszych znalazlem tylko KATA KT D-3N1-30. Teraz jestem na etapie zastanawiania sie (dopoki nie uzbieram siana) co bedzie dla mnie lepsze? Gdyby chociaz mozna bylo te plecaki gdzies zobaczyc/przymierzyc.
    Amateur with DSLR: D780 | D850 | N24-120 f/4 | N80-200 AF-D | N17-35 f/2.8 | N70-300VR | N70-200 f/2.8E FL | Ta 24-70G2 | SB-910 | and with mirrorless Z8+FTZ II
    Trochę fotek: https://www.flickr.com/photos/deepsouthphoto/albums

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

S_Works: Nie wiem czy na Twój sprzęt nie wystarczy Fastpack 250. Będzie wygodniejszy na rower, tak mi się wydaje. Mam 350 ale szukam coś mniejszego, właśnie na jakieś krótkie wypady w miasto itp

Domyślnie

Teraz wymyśliłem jeszcze inny rozkład. Jego zamiarem był szybki dostęp do D700 oraz na szybka zmianę obiektywów 14-24/24-70 i do tego D300 z zapiętą sigmą 10/2.8 lub nikkorem 85/1.8. Lampa Sb 900 wchodzi w tą górną komorę.

Domyślnie

Że się podepnę: a znacie może jakieś plecaki umożliwiające sprawny dostęp do aparatu bez zdejmowania całości, kładzenia na ziemi, rozpinania itp.? Chodziłoby mi o coś na dwie szelki, poza Fastpackiem i Flipsidem? Najlepiej z jakąś komorą/kieszenią na dodatki niefotograficzne też.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobryjanek Zobacz posta
    dostęp do aparatu bez zdejmowania całości, kładzenia na ziemi, rozpinania itp.?
    Są chyba dwie opcje: 1) Tak to tylko chyba w Erze, 2) pasek aparatu chyba spełni takie wymogi:bez rozpinania, zdejmowania ... a na poważnie to chyba Lowepro Primus będzie spełniał te wymagania

Ostatnio edytowane przez wywar ; 09-01-2009 o 22:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Są chyba dwie opcje: 1) Tak to tylko chyba w Erze, 2) pasek aparatu chyba spełni takie wymogi:bez rozpinania, zdejmowania ...
    Ad 1: Bez przesady, skoro są dwa takie plecaki, to może być ich równie dobrze więcej. Nie pamiętam już konkretów, ale widziałem też jakiś inne otwierane od pleców, tj. wysuwasz ręce z szelek i przekręcasz plecak na tym pasku biodrowym do przodu i możesz grzebać, ale imho to mało wygodne.
    Ad 2: Za duży przeciąg i brak drugiej komory. Ale przynajmniej niedrogi. ;>

Dzięki za cynk z tym Primusem, przeglądając zdjęcia w necie nie widziałem dotąd, że ma wylot z boku. Może niekoniecznie w ten przedział cenowy (~450 zł) celuję, niemniej zbadam model

Myślałem też o jakimś Tamracu Adventure albo ew. Lowepro CompudayPack, ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić wygody takiego "łamanego" plecaka...

PS: Tak, wiem, marudzę...

------
    EDIT:
    Znalazłem jeszcze coś tego typu: http://www.tamrac.com/3375.htm Na pierwszy rzut oka bardzo fajne. Na razie nie mogę tylko zlokalizować wersji Speed Pack na rodzimym rynku (o ile jest...).
    Ostatnio edytowane przez dobryjanek ; 09-01-2009 o 23:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobryjanek Zobacz posta
    Że się podepnę: a znacie może jakieś plecaki umożliwiające sprawny dostęp do aparatu bez zdejmowania całości, kładzenia na ziemi, rozpinania itp.? Chodziłoby mi o coś na dwie szelki, poza Fastpackiem i Flipsidem? Najlepiej z jakąś komorą/kieszenią na dodatki niefotograficzne też.
    Jest taki plecak - Think Tank Rotation 360, ale w Polsce go raczej nie uświadczysz, a kosztuje nie mało.
    http://www.rotation360.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    S_Works: Nie wiem czy na Twój sprzęt nie wystarczy Fastpack 250. Będzie wygodniejszy na rower, tak mi się wydaje. Mam 350 ale szukam coś mniejszego, właśnie na jakieś krótkie wypady w miasto itp
    Wole zakupic wiekszy bo sprzetu na bank przybedzie a potrzebuje tez troche miejsca na inne rzeczy, detka, narzedzia, portfel, komorka, cos z dlugim rekawem itp.
    Amateur with DSLR: D780 | D850 | N24-120 f/4 | N80-200 AF-D | N17-35 f/2.8 | N70-300VR | N70-200 f/2.8E FL | Ta 24-70G2 | SB-910 | and with mirrorless Z8+FTZ II

Domyślnie

SS300 jest na prawdę ciężki jeśli się go zapakuje w całości. Jest też przy okazji b.pojemny. Wchodzi wszystko z mojej stopki, ale można go nosić tylko na krótkie wędrówki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Jest też przy okazji b.pojemny. Wchodzi wszystko z mojej stopki
    Ten Naneu tez sie miesci?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów