Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 18-105 a D60

Domyślnie 18-105 a D60

Witam. Jestem tu nowy i mam pytanie do wachowców. Mam D60 i kitowy (18-55) obiektyw bez VR-a. Mam taki plan aby dokupić Nikon AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR za 850zł bo w niedalekiej przysżłości wymienilbym body D60 na D90. co o tym sądzicie? jestem mocno początkującym i lubie pstrykać wszystko (jak narazie). Prosze o poradę czy ten obiektyw będzie ok z D60 (autofocus, itd). z Góry dziękuję i pozdrawiam.

Domyślnie

Autofocus będzie działał jak najbardziej. Pytanie tylko czy taki zakup ma sens. W sumie to nie wiemy jaki rodzaj fotografii będziesz uprawiał.
    D90|T17-50 2.8|N18-105|S10-20|D610|N24-50 3.3-4.5|T28-75 2.8|N50 1.8|N35 1.8|S70-200 2.8|S70-300APO|SB900|2xSB600|

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Wszystko będzie OK

Domyślnie

dziękuję za szybką odpowiedź. W sumie to sam nie wiem co będę pstrykał. TO są moje początki. D60 kupiłem jakiś rok temu, ale dopiero teraz zaczynam bawić się w trybie manualnym. Jestem po leczeniu szpitalnym i mam troche L4, a wiec i czas potrzebny temu hobby.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qba1361 Zobacz posta
    Witam
    Czesc

Mam D60 i kitowy (18-55) obiektyw bez VR-a. Mam taki plan aby dokupić Nikon AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR za 850zł bo w niedalekiej przysżłości wymienilbym body D60 na D90. co o tym sądzicie?
    A nie lepiej byloby kupic cos jasniejszego? Po co zamieniac ciemnego kita na ciemnego kita? Ja na Twoim miejscu pomyslalbym o czyms ze stalym swiatelkiem 2.8 albo jakiejs jeszcze jasniejszej stalce.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

a możnaby konkretniej? typ? model? link?

Domyślnie

Tamron 17-50 f2.8 nowy model z silnikiem zeby wszystko dzialalo w D60
    D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6

Domyślnie

a możnaby konkretniej?
    A mozna by

Jedna propozycje masz juz wyzej. Ze standardowych zoomow jest jeszcze Sigma 18-50/2.8 HSM. Ze stalek to np. Sigma 30/1.4 (bardzo fajne szkielko) albo nowy Nikkor AF-S 50/1.4. Wszystko zalezy w jakim kierunku beda szly Twoje zainteresowania w fotografii.

Na forum w dziale optyka znajdziesz dziesiatki tematow o tych obiektywach - tylko czytac
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    A mozna by

Jedna propozycje masz juz wyzej. Ze standardowych zoomow jest jeszcze Sigma 18-50/2.8 HSM. Ze stalek to np. Sigma 30/1.4 (bardzo fajne szkielko) albo nowy Nikkor AF-S 50/1.4. Wszystko zalezy w jakim kierunku beda szly Twoje zainteresowania w fotografii.

Na forum w dziale optyka znajdziesz dziesiatki tematow o tych obiektywach - tylko czytac
    No i moznaby dodac czy na poczatku jestes w stanie zaakceptowac wydatek na szklo wiekszy niz cale dotychczasowy sprzet posiadany...
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Przesiadka na D90 oznacza dla mnie brniecie dalej w fotografie, a co za tym idzie kolejne wydatki. Mysle, ze autor watku jest tego swiadom. Nie polecam jakis topowych szkiel, tylko te ktore (jak sadze) sa w cenie mozliwej do zaakceptowania przez wiekszosc fotoamatorow.

Jaki sens niesie za soba kupno kolejnego ciemnego kita? Jak dla mnie zaden.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 04-01-2009 o 23:10
    Najzieleńszy z zielonych

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów