Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Lampy QQ

Domyślnie Lampy QQ

Czy ktoś zna lub używa lamp QQ 250 Ws, takich jak tu:

http://www.allegro.pl/item516124079_...d_fripers.html

Co to za firma i czy warte są swojej ceny? Chodzi oczywiście o użytkowanie amatorskie

conik
    Gość

Domyślnie

chinczyk...tyle na pewno mozna o niej powiedziec...no moze poza tym ze ma "modne ksztalty"

Domyślnie

Tak przypuszczałem, ale bardziej chodzi mi o wiedzę na temat ich walorów użytkowych

Domyślnie

Śmiesznie wyglądają

Mnie ciekawią 2 rzeczy : czy jest wentylator? Nie piszą o tym, a pod palnikiem w odbłyśniku są otwory. Nie chwalą się tym?
    No i jakie są tryby pracy pilota? Cała moc i świecenie proporcjonalne i wyłączenie? Przełącznik wygląda na tylko dwupozycyjny.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-12-2008 o 14:06
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A mnie ciekawi z kolei czas błysku 1/1600 sekundy wydaje mi się mocno nierealna, poza tym powinien być podany dla jakiej mocy lub od do w zależności od ustawienia mocy. Kolejna rzecz która wydaje mi się nierealna to stabilizacja mocy na poziomie 0,1%
    A tak generalnie to trzeba by ją pomacać żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Ma ktoś może te lampy?
    Cenowo nieźle wychodzą - z funsportu 300ws wychodzi jakieś 2 stówy więcej, tu co prawda 250Ws.

Pytanie też jak z mocą sytuacja wygląda - delicacy też miały mieć 180ws a mają podobno niecałą setkę...

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Mnie ciekawią 2 rzeczy : czy jest wentylator? Nie piszą o tym, a pod palnikiem w odbłyśniku są otwory. Nie chwalą się tym?
    podejrzewam ze tylko otwory.. pewnie odbysnik pasuje do 10 innych lamp i pewnie niektore maja wentyaltory wiec robia jeden model by bylo taniej
    No i jakie są tryby pracy pilota? Cała moc i świecenie proporcjonalne i wyłączenie? Przełącznik wygląda na tylko dwupozycyjny.
    pewnie tak jak w funsportowych MR100 - proporcjonalnie/brak
    Cytat Zamieszczone przez Gamling Zobacz posta
    A mnie ciekawi z kolei czas błysku 1/1600 sekundy wydaje mi się mocno nierealna,
    przy mocy 250Ws jest ajk najbardizej realna. bardziej nierealna wydaje mi sie moc
    poza tym powinien być podany dla jakiej mocy lub od do w zależności od ustawienia mocy.
    przeciez to chyba oczywiste ze producent podaje albo widelki albo czas dla pelnej mocy? kto jak kto ale ty powinienes to wiedizec
    Kolejna rzecz która wydaje mi się nierealna to stabilizacja mocy na poziomie 0,1%
    realna .. delicacy ktore z teog co widac po opisie i zdjeciach maja deklarowana stabilizacje tez na 0.1% .. watpie by markoflash podawal nieprawdziwe dane.. choc z drugiej strony .. wspomniane lampki nie maja 180Ws jak pisze producent wiec kto wie
    A tak generalnie to trzeba by ją pomacać żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.
    z maca nia wyjdzie pewnie opinia ze to to samo co reszta tylko w ladniejszym "trendi dzezi and cool" opakowaniu

Domyślnie

W końcu kupiłem DP250 i DP300... i przeżyłem pierwszy szok!!! Myślałem, że studio to bułka z masłem , ale nie! Teraz zaczynam ustawiać, przestawiać, kombinować, wku...iać się itd. Ale postanowiłem nie ustawać w wysiłkach!

Uprawnienia umieszczania postów