Szukaj
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Ok przyznałem racje przecież, że lepiej robić fotki dziecku z dalszej odległości bo będzie sie zachowywać naturalnie. Ale 70-300 to za długa lufa, która w niczym się nie przyda, a pozatym będzie tym aparatem robić zdjęcia kobieta, a 70-300 VR waży więcej niż jej body, więc nie sądze żeby kobiecie wygodnie było trzymać takie +/- 1,5 kg i wtedy nawet VR nie pomoże.
Hmmm albo ja się nie znam albo tylko ja wylączam VR podczas panoramowania...
Tak jak pisałem wcześniej, lepiej jakiś krótszy i poreczniejszy zoom typu 18-200.
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
Jakoś nie mogę pojąć Waszego rozumowania, nie obraźcie się ale dlaczego tamte dwa obiektywy ma sprzedać? dostanie grosze a one nie są wcale złe. Ale tu na forum panuje przekonanie że czym droższy "to jestem panisko".
Że są plastikowe? Całe szczęście że nie są z Chin, dopiero by było dyskusji a tu jak na zlość jeden to Japan a drugi Thailand. Mam obydwa i robią niezłe fotki. Fakt że dokupię T 17-50 ale to inny zakres.
Pozdrawiam.
Dwa Nikony i szkła
Ale zauważ, że nie posiada jasnego szkła i w pomieszczeniach bez lampy może być jej trudno,(ja osobiście nie lubie lampy blyskowej używać np do fotografii dziecka, a jak już musze to tylko z dufuzorem) więc w wcześniejszych postach proponowalem jaśniejsze obiektywy. Powinna sprzedać 70-300, które posiada i kupić N 50 mm, i na pewno da rade taki zestawik.
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
błąd przy panoramowaniu VR w trybie aktywnym jest kolego niezastąpione
zobacz sobie na tej stronie na zdjęcie z samochodem![]()
http://www.rafalglebowski.pl/plener.php zrobione z użyciem VR
Pouczanie kolegi fotoMichal o tym jak fotografować samochody jest w sumie nawet zabawne. Zapytam tylko z ciekawości. Skąd wiesz jak były wykonane owe zdjęcia? Znasz autora strony? Domyślam się, że wiesz o różnych trybach (Normal, Active) i że różnie one działają u różnych producentów (kompensacja drgań pion/poziom działa inaczej u Canona, inaczej u Nokona)?
znam autora ale jeszcze podam adresautor tutaj wyraźnie mówi o panoramowaniu
aktywny i pasywny czytać uważnie 1 stronę
. Dla mnie nie jest w tym nic zabawnego
poczytaj
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...fs-vr-mini.htm
"Nikkor 70-300 VR posiada dwa tryby pracy VR -Normalny, używany w większości wypadków oraz Aktywny, którego powinno się używać w przypadku np. fotografowania z poruszającego się pojazdu. "
fushiro
skoro kolega wyzej podaje zdjecia jako przyklad mysle ze wie czym byly zrobione, poza tym chyba mowimy o szkle 70-300, ktore de facto jest ze stajni nikona i do tego ma obydwa tryby VR takze nie rozumiem twojej docinki
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Skontaktuj się z nami