Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Lampa do D40

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie Lampa do D40

Od razu napiszę, że już sporo tu wyczytałem ale jednak zadam to pytanie. Mam D40 i chcę kupić do niego lampę zewnętrzną. Wiem, że niezwykle polecane są wszystkie SB od 600 w górę. Niestety mój budzet jest skromny i nawet na 600 nie ma kasy. !!! Opcja dozbierania złotówek, kupienia na raty odpada !!! Kwota do wydania to max 300 pln i sprzęt ma być NOWY. No i tu powstaje dylemat ... co wziąć ? do wyboru nie ma zbyt wiele:
    - SB-400 za 199 pln (kupię normalnie w sklepie we Wroclawiu)
    - SUNPAK RD2000 za 239 pln + koszty wysyłki (allegro)
    - SUNPAK PF30X za 309 pln + koszty wysyłki (allegro) przekroczony budżet, ale jesli naprawde warto to przeżyję
    i to chyba na tyle, bo Tumax'y mają złą opinię z tego co czytałem tutaj. Na temat SB-400 i PF30X trochę opinii jest na forum ale ta lampka RD2000 jest chyba pomijana (albo coś przeoczyłem). Lampa będzie używana do zdjęć w mieszkaniu w powiedzmy normalnych warunkach, jestem świadomy jej wad i zalet ale ... CLS mnie nie interesuje, w wielkich pomieszczeniach zdjęć raczej robić nie będę, brak możliwości odchyłu na boki przeżyję.
    Obiektyw jaki mam to N 18-55 f/3.5-5.6, i to wszystko narazie , za pare miesięcy chce dokupić N 55-200 f/4-5.6 i na tym prawdopodobnie poprzestane.

Podpowiedzcie, którą lampę kupić
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Do D40 spokojnie SB-400 za 177 zł http://www.e-fotojoker.pl/product/la...-nikon-sb-400/ z czasem dokonasz zamiany nie tracąc wiele. Kupiłem na mikołaja synowi jest zadowolony, bardzo ładnie pracuje z D40.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Oszczędny w słowach Awatar ftd
    Miasto
    Jeżów Sudecki

Domyślnie

SUNPAK PF30X jest tylko 100 zł droższy ale też większy i mniej poręczny. Chyba najlepiej zrobisz kupując SB400 a potem SB900 jak będzie trzeba.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Wydaje mi się że już jesteś zdecydowany, a pisząc tutaj chcesz tylko to potwierdzić i słusznie

Po przeczytaniu Twojego postu odpowiedz jest prosta... SB 400... podoła Twoim oczekiwaniom i na 100% będziesz zadowolony z jej pracy... tylko używaj jej z głową...

Pozdrawiam i życzę samych udanych kadrów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Do D40 spokojnie SB-400 za 177 zł http://www.e-fotojoker.pl/product/la...-nikon-sb-400/ z czasem dokonasz zamiany nie tracąc wiele. Kupiłem na mikołaja synowi jest zadowolony, bardzo ładnie pracuje z D40.
    do ceny z e-fotojoker trzeba doliczyć 30 pln kosztów przesyłki nawet odbierając osobiście, dzwoniłem i dowiadywałem się. Normalnie kosztuje 199 pln
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysi3k Zobacz posta
    do ceny z e-fotojoker trzeba doliczyć 30 pln kosztów przesyłki nawet odbierając osobiście, dzwoniłem i dowiadywałem się. Normalnie kosztuje 199 pln
    Osobiście kupowałem w sklepie fotojoker w Arkadi i płaciłem 177 zł.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Osobiście kupowałem w sklepie fotojoker w Arkadi i płaciłem 177 zł.
    dzwoniłem do fotojokera we Wrocławiu dopytać się i wyrażnie gość powiedział, że mimo odbioru osobistego płacę + 30 pln ... nawet dwa razy pytałem o to żeby się upewnić. W takim razie w poniedziałek wykonam jeszcze kilka telefonów do innych fotojokerów we Wrocławiu i popytam.
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Ja kupowałen dwa tygodnie przed Świętami, może na ostatnie dni zmienili cenę. Myślę, że po nowym roku będą dalej po 177 zł. Lampa jest naprawdę warta swojej ceny, Tomek jest bardzo zadowolony, bardzo szybki czas ładowania. Początkowo brałem pod uwagę zakup SUNPAK PF30X ale przestraszyłem się czasem ładowania ponad 8 sek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysi3k Zobacz posta
    dzwoniłem do fotojokera we Wrocławiu dopytać się i wyrażnie gość powiedział, że mimo odbioru osobistego płacę + 30 pln ... nawet dwa razy pytałem o to żeby się upewnić. W takim razie w poniedziałek wykonam jeszcze kilka telefonów do innych fotojokerów we Wrocławiu i popytam.
    Będąc w Galerii Dominikańskiej ze 3-4 tyg. temu, zaszedłem do FJ, zobaczyłem że leży w gablocie i kupiłem za 177zł. To o czym piszesz ma rację bytu przy zamawianiu przez internet z odbiorem w wybranym FJ. Najprawdopodobniej.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    Będąc w Galerii Dominikańskiej ze 3-4 tyg. temu, zaszedłem do FJ, zobaczyłem że leży w gablocie i kupiłem za 177zł. To o czym piszesz ma rację bytu przy zamawianiu przez internet z odbiorem w wybranym FJ. Najprawdopodobniej.
    No to teraz już zgłupiałem ... wykonałem kilka telefonów do FJ i w każdym mi powiedzieli, że zamawiając przez net i odbierając w sklepie dopłacam 30 pln. Podając przytoczony tu przykład powiedziano mi, że ktoś się musiał pomylić nie biorąc tych dodatkowych 30 pln

edit: właśnie wykonałem telefon do FJ w Galerii Dominikańskiej i po raz kolejny dostałem info że 30 zł kosztów dodatkowych OBOWIĄZUJE I NIE MA MOŻLIWOŚCI ZAKUPU BEZ NICH
    Ostatnio edytowane przez Krzysi3k ; 28-12-2008 o 14:25
    SZKIEŁKO I OKO

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów