Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Padnięta SB-800...

Witam
    No i stało się. Po kilku latach poczciwa SaBinka odmówiła współpracy z D70. Objawy: kondensator się ładuje, ale błysk jest albo bardzo słaby, albo wcale nie błyska. Lampa pokazuje niedoświetlenie. Styki przeczyściłem, zresztą sama lampa bez aparatu też nie chce błyskać.
    Gwarancja wygasła.
    Co może być przyczyną, czy probować jakoś naprawiać we własnym zakresie? Jeśli serwis, to jaki - Nikon Warszawa czy inny (jest jakiś inny?). No i ile kasują za naprawę, orientacyjnie?
    Bedę wdzięczny za pomoc
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

zobacz jak świeci błysk modulujący, jak też jest bardzo słaby to może palnik zdycha.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Nawet jak ustawie błysk -3EV to nic, nie błyśnie...
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Oszczędny w słowach Awatar krzych200
    Miasto
    Wołów / Orzeszków

Domyślnie

Miałem takie objawy przy SB600, lampa raz błyskała raz nie. Okazało się, że był walnięty jeden z akumulatorków. Zacznij może od nich.

Domyślnie

Mam dwa komplety, a ładowarka sprawdza czy akku jest ok i w razie czego alarmuje. Ładowałem do pełna, sprawdzałem, to samo.
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

Miałem troche czasu i pobawiłem sie dluzej lampką. Odkryłem ciekawą rzecz: lampa działa idealnie, jesli jest ustawiona na 75mm lub 100mm, a na 50mm i poniżej nie działa wcale, tak jak opisywałem. Do tej pory zawsze miałem opuszczoną mleczną osłonkę, czyli zoom 24mm i nie błyskało...
    Wniosek - zasilanie jest OK, tylko cos w srodku nie łączy, a moze elektronika siadła? Ktos ma jakis pomysł?
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Ja mam pomysl , sprzedasz mi ja ?

Domyślnie

Ja tez chetnie bym ja zakupił zmienie obudowe i LCD i mam nowa sabinke Bo reszta działa

Domyślnie

Hej, koledzy, nie takiej pomocy oczekiwałem Z moją SaBinką łączy mnie głęboka, emocjonalna więź, wiele razem przeszliśmy... Nie sprzedaję, już prędzej dokupię jej koleżankę. Ale liczę, że uda się ją jakoś naprawić... Może inne pomysły, wskazówki?
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW Zobacz posta
    Hej, koledzy, nie takiej pomocy oczekiwałem Z moją SaBinką łączy mnie głęboka, emocjonalna więź, wiele razem przeszliśmy... Nie sprzedaję, już prędzej dokupię jej koleżankę. Ale liczę, że uda się ją jakoś naprawić... Może inne pomysły, wskazówki?
    to tylko rzecz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów