Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Modra

Domyślnie Modra

Taka wigilijna z trzech stron

1.

2.

3.

Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

No,to taka mała, która przylatuje do mnie na parapet......i nawet się nie boi...do momentu jak wezmę aparat w łapę.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

mała ale bardzo bojowa W karmniku nie daje sobie w kaszę dmuchać i raczej rządzi Zdecydowanie przekadrowałbym, bo za dużo pustego miejsca na górze.
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Wygląda jak jajko w futrze. Nigdy bym nie pomyślał, że ptaki mogą tak wyglądać

Domyślnie

Mnie ten jajkowy futrzak na dwójce rozśmieszył.........
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

modra ładna , ale kadry do poprawki .

Domyślnie

no niestety, kadry poleciały
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    mała ale bardzo bojowa W karmniku nie daje sobie w kaszę dmuchać i raczej rządzi Zdecydowanie przekadrowałbym, bo za dużo pustego miejsca na górze.

U mnie rządzi dzwoniec ...a co do kadru, to umyślnie zostawiłem więcej tła - bo wydało mi się ciekawe, a sama sikora -dość ważna dla całości miała się stać przez to jeszcze ważniejsza
    ...ale chyba zbłądziłem
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Ja na ptakach się nie znam, ale kadry są ciekawe według mnie. Czy zostawianie większej ilości miejsca to na prawdę błąd? Wydawało mi się, że ta sikorka nabiera przez to charakteru. Czy ktoś z fotografujących ptaki może opisać dokładniej o co chodzi w kadrowaniu pierzastych?

Domyślnie

kieruję się zasadą, że kadr idzie w parze z kierunkiem dzioba. Gdyby modra lekko zadarła główkę to można wtedy pokusić się o więcej swobody na górze. Ale to jest mój pomysł na kadrowanie i może nie jest całkiem słuszny
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów