Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zabrze Zantka

Domyślnie Zabrze Zantka

Historyczna dzielnica Zabrze - kilka ujęć w linku w podpisie

Domyślnie

proponuję zamieszczać fotki , a nie podawać linki.............. mi osobiście nie chce się oglądać 100 zdjęć z tego wypadu....... obejrzałbym najlepsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -bob- Zobacz posta
    proponuję zamieszczać fotki , a nie podawać linki.............. mi osobiście nie chce się oglądać 100 zdjęć z tego wypadu....... obejrzałbym najlepsze
    przepraszam, ale się uczę wstawiać zdjęcia , postaram sie szybko powstawiać.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

uwielbiam Ogrodzieniec wiec chętnie przeszedłem wszystkie fotki (Zabrza również)

No i niestety - jak na moje kaprawe oko - nie ma tam ani jednego zdjęcia, które ze spokojem mógłbyś umieścic na forum...:
    - w wiekszości niezbyt trafne kadry (sporo 50/50%, gdzie te nieszczesne 50% stanowi niebo bez wyrazu),
    - złe światło - ostre i bolesne (bo i pora dnia nieodpowiednia do tego typu ujęć),
    - zero emocji (zawet w walkach rycerzy - za dalekie kadry, brak zaciecia, akcji...)
    - ogromna ilość niepotrzebnych elementów, rozprawszajacych wzrok (jakieś belki, płotki nie wiadomo skąd, ludzie poobcinani itp)

W sumie - zalew szkolnych zdjęć typu pstryk, pstryk dookoła...

Błagam, nie obraź się za te krytyczne słowa- no ale skoro wystawiasz to chyba po to żeby każdy wypowiedział sie tak jak czuje.
    Sam gdzieś, kiedyś popełniłem podobny falstart i dlatego teraz zanim coś wystawię to poczekam na TĄ własnie fotę. Oby nadeszła w następnej pięciolatce...

Pozdrawiam ziomala i imiennika
    Marek
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

I jeszcze jeden "drobiazg" - matryce masz do czyszczenia.
    Szkoda każdego kolejnego zdjęcia!

Kosztuje to ok 80 zł i pozbędziesz się tych paprochów widzianych na tle nieba w sporej ilości.
    Moze dlatego jest to aż tak widoczne, ze masz podciągnięty na maxa nr przysłony, nie wiem tego bo masz ukrytego EXIF-a...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Paprochy na matrycy jak słonie Bez czyszczonka się nie obejdzie
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    I jeszcze jeden "drobiazg" - matryce masz do czyszczenia.
    Szkoda każdego kolejnego zdjęcia!

Kosztuje to ok 80 zł i pozbędziesz się tych paprochów widzianych na tle nieba w sporej ilości.
    Moze dlatego jest to aż tak widoczne, ze masz podciągnięty na maxa nr przysłony, nie wiem tego bo masz ukrytego EXIF-a...
    Dzięki za ostre słowa krytyki , spodziewałem się tego, ale postanowiłem w końcu zająć się tym jak fotografuję.
    Bez fachowej krytyki i oceny nie jestem w stanie robić postępów.
    Może i dobrze , że nie udało mi się tych zdjęć zamieścić na tym forum, bo byłoby szkoda miejsca na nie.
    Jeżeli ktoś ma jeszcze chęć i czas to nie opisze dokładnie moje błędy

Matrycą się oczywiście zajmę.
    pozdrawiam

Domyślnie

moze troszeczkę poczytaj na temat kompozycji zdjecia ,na forum jest sporo materiałow
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16831

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    moze troszeczkę poczytaj na temat kompozycji zdjecia ,na forum jest sporo materiałow
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16831

pozdrawiam
    Dzięki za materiały, ale obszernością mnie załamałeś, całą zimę spędzę poznając je i nie wiem czy nauczę się robić takie dzieła jakie np ty masz w swej galerii

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów