Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie ostrzeżenie KARTY CF znanej firmy

Jako, że naprawdę od wielu lat używam kart firmy PRETEC od czau gdy za kartę 128MB płaciło się 200 zl zakupiłem sobie takową jak zwykle będąc pewny jakości i szybkiego transferu.
    Konkretnie kupiłem PRETEC 8 GB x233 !!! więc miało być szybko wkładam do aparatu formatuję, a tu trwało to prawie wieczność w porównaniu do innego PRETECA
    karta x 233 zapisuje z prędkością max 7MB/sekundę padaka normalnie bo stary mój PRETEC x133 zapisuje z prędkością około 9,5MB/sekundę. Pobiegłem do sklepu i wymieniłem na jakiegoś noname Transcendek 8GB czy jakoś tak, karta lepiej mechanicznie wykonana , porządnie zapakowana i transfer ma ponad 10MB/sekundę, a pisze na niej tylko x 133 i formatuje się w mgnieniu oka
    No i ległem mego ulubionego Preteca co w kosmos latał z astronautami podrabiają czy jakiś wtaroj sort do Polanda trafia. Ten felerny PRETEC jest w takim opakowaniu jak każdy na allegro więc uważajcie przy zakupach.
    Za wskazanie gdzie kupić oryginalny, prawdziwy PRETEC wdzięczny będę.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-12-2008 o 17:30 Powód: pis.

Domyślnie

A na Tanich Pamięciach próbowałeś? Mam 2 szt stamtąd i jakoś pomykają.
    Krzysztof Paszkiewicz

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Nie bardzo kumam co znaczy stamtąd znaczy sie od PRETECA tanie pamięci co to ? Transcendek to chyba to bo tańszych nie znam. Mam CF Kingstona , mam CF SANDISKA, mam CF PQI, mam CF Fuji, więc trochę tych kart przemieliłem, ale takiej zmuły jak w tym niby szybkim Pretecu to jeszcze nie widziałem, a dwie inne karty od PRETECa od paru lat posiadam.

Domyślnie

robin102 w każdej szanującej się firmie powinni zatrudnić Cię na kontroli jakości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Nie bardzo kumam co znaczy stamtąd znaczy sie od PRETECA tanie pamięci co to?
    www.taniepamieci.pl
    Krzysztof Paszkiewicz

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    robin102 w każdej szanującej się firmie powinni zatrudnić Cię na kontroli jakości
    Takoż przez prawie 20 lat było tylko firmy się zmieniały. o szanujących sie do byle jakich.

Domyślnie

Pretec jest podrabiany, sam kiedyś myślałem aby sobie kupić 8GB i po głębszej analizie netu wyszło mi że większość tych kart na naszym rynku (właśnie tych tanich x233) to podróby. Kupiłem oryginalnego sandiska EIII 8GB i mam św. spokój
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A dzięki dzięki po drugim piwie się jorgnąłem
    rzeczywiście maja tanie ceny, w przyszłości tam kupię PRETECA bo uwielbiam te karty ,za to ze w czasie czuwania pobierają do 10 razy mniej prądu niż każda inna karta (mierzyłem to sam ) , nawet SANDISK żre prąd jak smok.. To podobno patent jaki wypracowali sobie gdy ich banki danych w kosmos latały, a tam o zapasy prądu nie łatwo.

Domyślnie

u mnie ten Pretec 8GB smiga az milo
    4 gigowa karta to samo, wszystko bardzo ladnie, nie narzekam

Uprawnienia umieszczania postów