Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie program do archiwizacji

Proszę poradźcie mi jaki jest teraz dobry program do archiwizacji zdjęć?
    Który jest teraz na topie? Chodzi o dośc bogate archiwum zdjęć które zlecono mi uporządkować, otagować itp.
    Nie wiem zupełnie czym się do tego zabrać.
    Najlepiej żeby był po polsku, może być płatny.
    Pomóźcie...
    Nikon D7000, N85mm 1.8, N50mm 1.8, N35mm 2.0, N 55-200mm 4-5.6G DX , S10-20mm

http://www.borcz.art.pl

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Korzystałem kiedyś z WhereIsIt i się sprawdzał. Kataloguje wszelkie pliki, nawet można było wybrać czy ma indeksować zawartość archiwów. Wyszukiwanie w nim było szybkie i skuteczne.
    Aparat, dwa szkła, lampa

Domyślnie

fotostation tylko cena spora, ale moim zdaniem soft bardzo dobry

Domyślnie

dzięki za podpowiedzi, poczytam o nich, a co sądzicie o AcDsee photo menager? nadaje się? Przyznaje jestem zielony w tej dziedzinie
    Nikon D7000, N85mm 1.8, N50mm 1.8, N35mm 2.0, N 55-200mm 4-5.6G DX , S10-20mm

http://www.borcz.art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szalony Naukowiec Zobacz posta
    dzięki za podpowiedzi, poczytam o nich, a co sądzicie o AcDsee photo menager? nadaje się? Przyznaje jestem zielony w tej dziedzinie

Zdecydowanie Where is it - tylo dobrze od początku sobie skonfiguruj program to bedzie wszystko ładnie smigało , Acd daruj sobie na starcie szkoda zachodu, to jet program który głównie został przygotowany do katalogowa na zdjęć na samym kompie + jakas edycja i inne bajery. Where isit został przygotowany specjalnie do robienia archiwum, odczytyje plyty, pozwala doskonale opisywac zdjęcia a co najważniejsze stosunkowo szybko wyszukuje w katalogu, czyta pliki archiwum typu rar czy zip, ogólnie może powalić mozliwościami.
    U mnie za jeden rok jest 70 tys. fotek i program doskonale sie sprawdzia w wyszukiwaniu jak i odtwarzaniu materiału z płyt kompaktowych.
    Pomijam fakt że baza programu ma już prawie 900 mb .
    Ogólne polecam ale tylko orginał żadnego syfu z netu, różne dziwne rzeczy się działy z wersjami lewymi
    Pozdr. - Grzesiek

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semi Zobacz posta
    Zdecydowanie Where is it - tylo dobrze od początku sobie skonfiguruj program to bedzie
    Odświeżę, żeby nie mnożyć wątków.

Dostałem ambitne zadanie posegregowania i uporządkowania zdjęć w wydawnictwie w którym pracuje. Teraz mamy zdjęcia rozrzucone na serwerze (jest tego sporo - prawie z 6 lat) i posegregowane miesiącami. Ogólnie misz, za wyjątkiem takich tematów jak np. ludzie, obiekty, wydarzenia itd.

Docelowo chciałbym, żeby to wyglądało tak - składacz czy edytor potrzebuje powiedzmy strażaka - wpisuje hasło i wyskakują wszystkie zdjęcia z akcji np strażackich czy portrety strażaków, które mamy w bazie. Itp. Oczywiście wiem, że wszystko wymaga skatalogowania i opisania. Czy ww program "Where is it" będzie dobry do takiego zadania? Czy ma polskie wersje (z bazy będzie korzystać kilka redakcji)? Korzystacie z niego? A może jest coś lepszego? I jeszcze gdzie to najlepiej kupić? Musi być fakturka.

Z góry dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez NBA ; 27-09-2011 o 20:21

Domyślnie

"Niestety" lepszej alternatywy raczej nie znajdziesz...
    (nawet na tym samym poziomie ciężko coś sensownego wyszperać)

Nie ma się co zastanawiać - aplikacja godna polecenia.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    "Niestety" lepszej alternatywy raczej nie znajdziesz...
    (nawet na tym samym poziomie ciężko coś sensownego wyszperać)

Nie ma się co zastanawiać - aplikacja godna polecenia.
    Gdzie kupiłeś???

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów