Zdjęcia z koncertu Huntera w Namysłowie 6.12.2008
Najpierw support - Carnage
I Hunter
i mały bonus
I jak zwykle proszę o ocenę i konstruktywną krytykę![]()
Szukaj
Zdjęcia z koncertu Huntera w Namysłowie 6.12.2008
Najpierw support - Carnage
I Hunter
i mały bonus
I jak zwykle proszę o ocenę i konstruktywną krytykę![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
jak dla mnie kiepsko![]()
a) kadry
b) ostrosc
c) szumy
d) kontrast
r) ekspozycja
f) post processing ('sila razy gwalt', ze polece klasykiem)
to tyczy sie kazdego zdjecia.
pomysl czy moze nie lepiej podbijac swiatlo od scian, sufitow i np. nie powalczyc z dlugimi czasami. mimo calej mojej nieskrywanej niecheci do h, musze powiedziec, ze na scenie do takich zdjec panowie zachowuja sie calkiem znosnie. pokombinuj nastepnym razem w ta strone.
Badi
a) no cóż dopiero się uczę.
b) ciężko jest zrobić ostre zdjęcia przy czasie 1/2 1/4 s
c) ISO 1000 lub 1250 w d80 nic z tym nie zrobię.
d) faktycznie mój błąd
Wszystkie zdjęcie były robione przy użyciu lampy odbitej od sufitu/ścian.
Długimi czasami tzn? 10s? 5s? wszystkie były robione około 1/2s +/-
Kolejną sprawą jest to że ciężko się robi w miarę ostre zdjęcia (nieporuszone) przy czasach 1/2s i szkłami f3.5(nic jaśniejszego niestety nie mam
Ale i tak dziękuje za wskazanie błędów
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
jeżeli te zdjęcia były wszystkie doświetlane lampą to jeszcze gorzej bo powinny być zdecydowanie lepsze
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=80340
to też masz wysoookie ISO w D80
Meteo - za dużo szumu, nieostro (przez czas) i bez kontrastu...Ale potrenujesz i będzie gud![]()
jak kazdy z nas. pytales to napisalem co mysle.
lampa wtedy zamraza ruch. robisz z premedytacja nawet do przodu z dyfuzorem i mozesz miec spoko efekt. twarz postura naklada sie pare razy na siebie.
mialem ta puszke - da sie. po co przy doswietlaniu lampa takie czulosci? rzuc okiem na prace tego (pozdrawiam ;]) uzytkownika. nie wszystkie mi podchodza ale bez problemu daje sobie rade d80 w salach, ktore znam i wiem ze jasne nie sa.
a jak ustawiles lampe?
Pomyśl nad jasnym szkłem, np. sigma 30/1.4 - mnie wiele razy ratowała tyłek, a przy D70s podobno trochę gorzej z szumami... Rób w rawach, siedź przy obróbce. Wkręć się w to, staraj a dobre kadry przyjdą![]()
schowaj do szuflady... porób jeszcze ze 2-3 koncerty.. i potem wyciagnij te z szuflady i sam zauwazysz jakie bledy robisz..nie bede nic pisał konkretnego bo poprzednicy juz się na ten temat rozpisali
![]()
trochę złomu w dużym plecaczku.
a jak nie masz na sigme 30mm f/1.4, to na poczatek nazbieraj na nikkora 50 f/1.8. Szklo za naprawde smieszne pieniadze w stosunku do mozliwosci. Reszta jak wyzej.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
Skontaktuj się z nami