Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie Jaki pilot do D700?

Witam
    Juz niedlugo bede w posiadaniu D700 obecnie mam D80+grip wiec drugi akumulator sie przyda do D700 ale co z piltotem do radiowego wyzwalania ML- L3? ktory uzywalem z D80 raczej nie bedzie wspolpracowal z D700 wiec co mi polecicie bo na allegro jest tego duzo a nie wiem co faktycznie sobie kupic

Domyślnie

ML-3 na podczerwień mam używam fajnie działa, ma fotocelę, tryb S,C i dwa kanały. Jak nie ML to raczej każdy radiowy. Na forum ten temat był już kilka razy poruszany odnośnie d200 czy d300.
    trochę zabawek nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sq5awr Zobacz posta
    ML-3 na podczerwień mam używam fajnie działa, ma fotocelę, tryb S,C i dwa kanały. Jak nie ML to raczej każdy radiowy. Na forum ten temat był już kilka razy poruszany odnośnie d200 czy d300.
    Jeśli mogę, to moje 'trzy grosze' dodatkowo:
    Gdyby ktoś zdecydował się jednak na wężyk, to radzę zwrócić uwagę na jego wtyczkę. Ostatnio produkowana tania chińszczyzna (myślę o gotowych przewodach z wtyczką) zawiera tzw. 'zalewaną' wtyczkę w plastiku. Ani to ładne ani praktyczne: bolce zatopione niezbyt precyzyjnie ledwo pasują w swoje otwory, całość sprężynuje przy wkładaniu - a wyjęcie to już koszmar ! Lepsze są już te z metalowymi wtyczkami.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

nauczony doświadczeniem moge tylko doradzic - jeżeli chodzi o kablowe piloty - tylko i wyłącznie oryginalne nikonowe, reszta jak wyzej napisano, średnio pasuje
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-01-2009 o 19:20 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    nauczony doświadczeiem moge tylko doradzic - jeżeli chodzi o kablowe piloty - tylko i wyłącznie oryginalne nikonowe, reszta jak wyzej napisano, średnio pasuje
    No nie wiem. Mój pasuje idealnie do D200 i D300 a oryginalny nie jest. Widać szczęście miałem. Kupiłem, bo kosztował grosze w porównaniu z oryginałem (ok 25zł)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    No nie wiem. Mój pasuje idealnie do D200 i D300 a oryginalny nie jest. Widać szczęście miałem. Kupiłem, bo kosztował grosze w porównaniu z oryginałem (ok 25zł)
    Też mam zamiennik i działa super se wszystkimi puchami Nikona i jeszcze z S5pro też sobie daje radę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    ja mam HAMY w sumie pare euro dałem ale z 200 przeboje miałem zeby wpiąc o wypięciu nie wspominając, do 700 chyba jeszcze nie podłączałem

Domyślnie

Oryginalny ML-3 Nikona kosztuje ca 800 zł. Można kupić Seculine za 1/5 tej ceny. Gorsze wykonanie, ale zasięg do 100 m: http://www.photoanswers.co.uk/News/S...e/?&R=EPI-2186

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Oryginalny ML-3 Nikona kosztuje ca 800 zł. Można kupić Seculine za 1/5 tej ceny. Gorsze wykonanie, ale zasięg do 100 m: http://www.photoanswers.co.uk/News/S...e/?&R=EPI-2186
    a jak wygląda dostępność w Polsce (nie mówię o przesyłce z UK), handluje ktoś takim zestawem?
    Baw się świetnie absolutnie bez powodu.

Domyślnie

kupiem tu kiedyś zamiennik - phottixa z piekną zakrecaną wtyczką... za 50 zł
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów