Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Tanie plecaki

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item499786689_...a_monster.html
    Mam taki plecak, bardzo dobrze się sprawuje ma dużo regulowanych przegródek, dodatkowych kieszeni, zapinanych na zamki, jest dość dobrze wykonany, spokojnie mieści moje graty ze stopki.

Domyślnie

a moze cos takiego sam sie nad takim zastanawiam
    http://www.allegro.pl/item485185147_...sony_alfa.html
    moze ktos ma taki i moze doradzic i mi

Domyślnie

o wlasnie taki jak kolega wyzej pisze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    http://www.allegro.pl/item499786689_...a_monster.html
    Mam taki plecak, bardzo dobrze się sprawuje ma dużo regulowanych przegródek, dodatkowych kieszeni, zapinanych na zamki, jest dość dobrze wykonany, spokojnie mieści moje graty ze stopki.
    Rozumiem, że pucha razem z gripem wchodzi bez problemu. Jak jest z wygodą noszenia, pocenie pleców itp.? Z góry dzięki za odpowiedź.
    NIKON D80 + GRIP | Nikkor 55-200| Tamron 17-50mm | CPL Mariumi | Cokin | SanDisk 2GB | 2 x En-EL3e | Metz 32CT 7 | Metz 48 AF-1

Domyślnie

Z tych podlinkowanych ja wybrałbym Trekker Mini.

Jakości "firmówek" nie podważam, jednak bardzo często podróbki spełniają swe zadanie na 5 - zwłaszcza, jeśli mówimy o typowo amatorskim pstrykaniu i nie w ekstremalnych warunkach...
    Od ponad roku użytkuję plecak JPA (dwukomorowy) i nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń*. Z toreb doświadczenie mam/miałem: Hama, Samsonite, Lowepro. Lowepro jest najlepiej wykonane i pewnie wytrzyma najdłużej i najwięcej, jednak pozostałe też spełniają swoje zadanie bdb (no, może Hama ciutek mniej - troszkę się supełkować zaczęła po 3 latach).

Wydaje mi sie, że często właśnie to o czym napisał wcześniej carl00s (bariera psychologiczna) sprawia, że mamy opory przed kupowaniem "niefirmówek"... Ja, w każdym razie, nie mam (wielkiego) parcia na metki. Użytkując coś w trudnych/ekstremalnych warunkach szukałbym jednak firm "z tradycjami".

*poza rozwiązaniem dostępu do sprzętu, gdzie (dla mnie) wzorem jest Naneu Pro (od pleców).
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    tylko od pleców...
    ... dzieki czemu zaden pajac z niecnymi zamiarami nie ma uproszczonego zadania w postaci zamka blyskawicznego, i zeby wygiagnac Ci po cichu sprzet, musialby sie przeciac przez 3 marstwy nylonu i pianke.

I nie jest to "parcie na metke". Nie, raczej zdroworozsadkowe podjescie do tematu. Macalem ten plecak z biedronki, macam codziennie moja Alphe. I czuc roznice w materialach, widac w jakosci szwow itp. Watpie, zeby alpha sie rozpadla sama z siebie, a taki plecak z biedronki... no coz, nie mam zaufania i juz. Chociazby dlatego ze na sprzet wydalem XXXX kasy, wiec te 200 czy 300 pln na dobry plecak nie bede zalowal.
    Analogiczna sytuacja - dobre szklo i do tego "tani i dobry, bo dobry i tani" filtr (UV czy obojetnie).
    Ostatnio edytowane przez carl00s ; 11-12-2008 o 15:23 Powód: literowki...
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Masz plecak hamy za okolo 80zl na allegro ,zobacz plecaki firmy zoom zwykle maja bardzo dobry stosunek cena/jakosc/wielkosc.Mam 2 torbe tej firmy i sobie chwale
    D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    Watpie, zeby alpha sie rozpadla sama z siebie, a taki plecak z biedronki... no coz, nie mam zaufania i juz. Chociazby dlatego ze na sprzet wydalem XXXX kasy, wiec te 200 czy 300 pln na dobry plecak nie bede zalowal.
    Zaufania nie masz, ale (jak sam przyznajesz) to tylko Twoje "wyobrażenie" (bo nie doświadczyłeś tego na sobie)... to czy wydasz 80-100zł, czy 300zł wcale nie znaczy, że to za 300zł będzie się lepiej sprawować... ewentualnie - na tyle lepiej, żeby było warte tej trzykrotnej ceny.
    Macanie... pewnie, że materiał stosowany przez taki, np. Lowepro w macaniu jest lepszy (bardziej "wiarygodny") od takiego, np. Samsonite/Hama... ale co z tego, skoro zarówno jedno, jak i drugie będzie mi służyć tak samo? Z tą różnicą, ze jedno jest droższe od drugiego 2-3 krotnie...

Piszę to z perspektywy zwykłego amatora-hobbysty, nie fotografujacego tygodniami w ekstremalnych warunkach... Markowe przedmioty są zwykle lepsze, nawet wygodniejsze, ale nie zawsze warte swej ceny...

Swoją torbę Lowepro kupiłem tylko dlatego, że nie znalazłem tańszego odpowiednika w tych wymiarach umożliwiającego podczepienie dodatkowego futerału z obiektywem... ani marka, ani materiał nie miały tu (wielkiego) znaczenia...
    Mój plecak JPA przenosi moje graty i jest przy tym całkiem wygodny (czyt.: spełnia swe zadanie). Nie znajduję, więc powodu dla wykładania większych pieniędzy "za firmę".

Zaznaczam jeszcze raz: jestem typowym hobbystą, nie przebywam całymi dniami w wilgoci, dziczy itp... typowe miejsko-wiejsko-rowerowo-samochodowo-spacerowe focenie (góry też).

Domyślnie

Nic nie stoi na przeszkodzie aby amator miał markowy plecak, tym bardziej, że ma markowy sprzęt foto.

Pozwolę sobie przytoczyć słowa mojego kolegi, po doświadczeniach z rowerem z Tesco: "W sklepach spożywczych należy kupować jedzenie, a rowery najlepiej jest kupować w sklepach rowerowych". Sądzę, że ze sprzętem foto i akcesoriami jest podobnie, co nie znaczy, że wszyscy tak postępują.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Nic nie stoi na przeszkodzie aby amator miał markowy plecak, tym bardziej, że ma markowy sprzęt foto.
    Pewnie, że nie! Tak samo nic nie stoi na przeszkodzie, żeby amator z markowym sprzętem miał niemarkowy plecak. Kwestia podejścia.

P.S. Rowerem z marketu jeżdze już czwarty sezon i nic do niego jeszcze nie dołożyłem (poza smarem do łańcucha, lusterkiem i oswietlenia )

P.S.2: dużo jeżdżę

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów