Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Stonehenge.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Stonehenge to przed oczami cały czas mam zdjęcie Marcina Stawiarza... Twoje zdjęcie niestety ginie w milionach innych zdjęć z tego miejsca, do tego mnie osobiście drażni ta zielona dominata....
    AAA, nie widziałem tego zdjęcia Marcina Stawiarza, ale już widzę i chyba zaraz się schowam głęboko pod ziemię do małej norki. Jak podrosnę to może jeszcze coś pokażę..
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Pytanie - czy się udało pokazać ten mistycyzm??.
    Myślę, że zieleń w żaden sposób nie oddaje mistycznego klimatu.
    Sam mistycyzm to wyższa filozofia, odniesienie do pewnej realistyczno-metafizycznej tradycji, która niesie za sobą wiele pytań na, które nikt nie zna odpowiedzi, cudów i zjawisk paranormalnych...
    Wiem, że fotografia jest Twoim dziełem i Ty widzisz to w ten a nie inny sposób a z mojej strony ingerencja w Twoją twórczość jest głupotą ale w przypadku tego zdjęcia wypaliło by tylko i wyłącznie b/w, silne kontrasty i jakiś ciekawy rozkład światła w kadrze. Koniecznie winieta ale też zrobiona z głową. Kadrowo jest dobrze, zdjęcie potrzebuje tylko właściwej obróbki.

Sugeruję jeszcze trochę powalczyć z tym kadrem...

pozdrawiam,
    P.

bombel
    Gość

Domyślnie

A ja spytam organizacyjnie raczej, niż fotograficznie: kiedy robiłeś to zdjęcie i co stało się z ogrodzeniem, jak załatwiłeś wejście poza nie, czy dużo to kosztowało, czy łatwo załatwić, i tak dalej, i tak dalej...

Jeśli możesz puścić mi PM z tymi informacjami, będę wdzięczny - jak nie, trudno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyczo Zobacz posta

Pytanie - czy się udało pokazać ten mistycyzm??.
    Ja niestety nie widze tutaj tego mistycyzmu , a wszystkie kadry z tego miejsca porównuje do tego co pokazał (nawet na tym forum) Marcin Stawiarz

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Marcin Stawiarz
    ND400 robi swoje

Domyślnie

jak dla mnie to może być zrobione i przez worek od śmieci liczy się efekt końcowy
    ps Piotr_ek zakładaj zimową czape na avatar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    A ja spytam organizacyjnie raczej, niż fotograficznie: kiedy robiłeś to zdjęcie i co stało się z ogrodzeniem, jak załatwiłeś wejście poza nie, czy dużo to kosztowało, czy łatwo załatwić, i tak dalej, i tak dalej...

Jeśli możesz puścić mi PM z tymi informacjami, będę wdzięczny - jak nie, trudno.
    Co wiedziałem to wysłałem.
    pozdrawiam i czekam na twoje zdjęcia Stonehenge..
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

ps Piotr_ek zakładaj zimową czape na avatar
    nie wiem czy nie za duża na mnie ta czapa

jak dla mnie to może być zrobione i przez worek od śmieci
    ale trzeba trafić odpowiednie światło, chmurki i mieć pozytywne nastawienie, że się uda...

Domyślnie

To, że Marcin zrobił to na długim czasie z IR i ND nie oznacza jeszcze, że każde wykonane inaczej jest już niekoszerne

Mi na przykład podoba się kilka w innym wykonaniu:

http://news.cnet.com/i/ne/p/2008/sto...03_550x301.jpg
    http://amad3us.blox.pl/resource/stonehenge.jpg
    http://adrianwarren.com/gallery/large/Stonehenge.jpg
    http://www.yourhrguy.com/wp-content/...tonehenge.jpeg

Nie samym ND wszak człowiek żyje

Domyślnie

Uuuu... - 2 ostatnie które Ci się podobają generalnie są jednymi z lepszych jakie widziałem.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów