Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Stonehenge.

Domyślnie Stonehenge.

Witam.
    Tym razem temat oklepany. Stonehenge - Wielka Brytania.
    Zdjęcie robione w trakcie deszczu, obróbka taka a nie inna mająca podkreślić nastrój grozy i mistycyzmu.
    Na konwersji do B/W się jeszcze nie znam więc pozostaje na razie kolor.

Pytanie - czy się udało pokazać ten mistycyzm??.

1.

Czekam na opinie.
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Domyślnie

Jeżeli mam być szczery to - nie, nie udało się pokazać tego mistycyzmu. Ot kupa kamieni na zielonym pastwisku. Do tego kompozycja przeciążona moim zdaniem z lewej strony. Pogoda kiepska, to i niebo nie wyszło najlepiej. Obróbka mi też nie leży. Marudzę czy jestem po prostu obiektywny?

pozdrawiam

Domyślnie

IMO nie jest tak źle - ten efekt zieleni na górze trochę mi się nie podoba - faktycznie pogoda nie była najlepsza.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Mistycyzmu chyba nie udalo Ci sie pokazac, ale zdjecie mi sie podoba.
    Jedno co bym zmienil to dodal kontrastu.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Mi sie w sumie podoba. Co do kadru, ja bym jednak w tym wypadku glowny temat pzoostawil w centrum kadru. Zielonkawy zafarb moze budzic kontrowersje, mnie akurat nie razi.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Mi sie w sumie podoba. Co do kadru, ja bym jednak w tym wypadku glowny temat pzoostawil w centrum kadru. Zielonkawy zafarb moze budzic kontrowersje, mnie akurat nie razi.
    Mam centralnie kilka ujęć, ale wtedy to wygląda naprawdę jak "kupa kamieni" - tak jak napisał "Venice".
    Z zafarbem mogę trochę powalczyć, ale dopiero wieczorem. - Generalnie niebo to było jedna wielka szaro/bura plama, a wklejać niebo to może nie wypada...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyczo Zobacz posta
    Generalnie niebo to było jedna wielka szaro/bura plama, a wklejać niebo to może nie wypada...
    Ale takie zielone też nie za bardzo wygląda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyczo Zobacz posta
    Mam centralnie kilka ujęć, ale wtedy to wygląda naprawdę jak "kupa kamieni" - tak jak napisał "Venice".
    Z zafarbem mogę trochę powalczyć, ale dopiero wieczorem. - Generalnie niebo to było jedna wielka szaro/bura plama, a wklejać niebo to może nie wypada...
    Widać że niebo było marne - a dalczego nie wypada wkleić nieba? Jak efekt będzie dobry to ja bym chętnie zobaczył Stonehenge z demonicznym niebem, albo księżycem.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Widać że niebo było marne - a dalczego nie wypada wkleić nieba? Jak efekt będzie dobry to ja bym chętnie zobaczył Stonehenge z demonicznym niebem, albo księżycem.
    Może tak z ciekawości kiedyś spróbuję z jakimś zastępczym niebem , ale generalnie nie jestem zwolennikiem aż takiej ingerencji w zdjęcie.

darko -Ale takie zielone też nie za bardzo wygląda - po nałożeniu 3x gradient tak jakoś samo wylazło..

Domyślnie

Jeśli chodzi o Stonehenge to przed oczami cały czas mam zdjęcie Marcina Stawiarza... Twoje zdjęcie niestety ginie w milionach innych zdjęć z tego miejsca, do tego mnie osobiście drażni ta zielona dominata....

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów