Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Kaspersky - problem

Ledwo zainstalowałem Kasperskiego (po problemach) - http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=79751 to pojawił się nowy:

Podczas skanowania okazało się, że mam jakiegoś trojana, który zarażał mi mp3. Pies go trącał, da się go wyleczyć. Problem jest gdzie indziej. Antywirus robi sobie chyba jakieś kopie bezpieczeństwa, bo w momencie zniknęło mi z 8GB przestrzeni dyskowej. Chciałbym ją odzyskać, nie wiem jak, nie widzę nic w ustawieniach programu, nie mogłem ręcznie znaleźć tych kilku GB.
    Co zrobić? Ktoś używa Kasperskiego?
    System XP, Kaspersky wersja 8.0.0.454.
    Liczę na pomoc kogoś, kto zna program, niemniej inne sugestie będą mile widziane
    Z góry dziękuję.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

masz wybór albo pamieć kompa albo utrata dysku dla antywira coś za coś kasperski nie muli kompa ale kradnie dysku trochę a to chyba jest lepsze wyjście
    |D70S|S24-70/2.8||SB600 dużo chęci ale brak talentu

Domyślnie

Może zarażone MP3 poszły do kwarantanny? Sprawdź katalog kasperskiego w program files oraz w profilu. Może to tylko jakieś tempy - wyczyść katalogi tymczasowe i zrestartuj kompa.
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredek7 Zobacz posta
    masz wybór albo pamieć kompa albo utrata dysku dla antywira coś za coś kasperski nie muli kompa ale kradnie dysku trochę a to chyba jest lepsze wyjście
    Nie trochę tylko MZ z 8GB jak widzę!

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Może zarażone MP3 poszły do kwarantanny? Sprawdź katalog kasperskiego w program files oraz w profilu. Może to tylko jakieś tempy - wyczyść katalogi tymczasowe i zrestartuj kompa.
    Jak sprawdzić czy są w kwarantannie? W katalogu Kasperskiego nic nie ma, w profilu też nie widzę.
    W menu programu nie umiem znaleźć tej opcji. Boję się włączać skanowanie bo znowu mnie zapcha. Zadzwonię jutro na infolinię, ale myslałem, że coś dziś nie uda ugrać.
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Jak sprawdzić czy są w kwarantannie? W katalogu Kasperskiego nic nie ma, w profilu też nie widzę.W menu programu nie umiem znaleźć tej opcji. Boję się włączać skanowanie bo znowu mnie zapcha. Zadzwonię jutro na infolinię, ale myslałem, że coś dziś nie uda ugrać.
    Sprawdź po prostu wielkość katalogów, 8 GB to dużo - zobacz ile miejsca na dysku zajmują katalogi
    - Documents and Settings
    - katalog kasperskiego w Program Files
    - Katalog Temp w Windows

Explorator Windows może nie widzieć wszystkich plików jeśli nie ustawisz żeby widział ukryte i systemowe.
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    - Katalog Temp w Windows
    Cały mogę wykasować? Ręcznie? Czym?
    John Coltrane

Domyślnie

Dzwoniłem do Kasperskiego, umówiłem się na popołudnie na kolejny telefon jak będę w domu, powiem trochę więcej o 17.
    John Coltrane

Uprawnienia umieszczania postów