Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Co wy na to

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie Co wy na to

Link jedynie poglądowy: http://www.allegro.pl/item494568591_...uper_cena.html

Co wy na to? Miał ktoś taki filter?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Link jedynie poglądowy: http://www.allegro.pl/item494568591_...uper_cena.html

Co wy na to? Miał ktoś taki filter?
    Ja bym się bał, że szkła nie poznam jak założyłbym to na gwint Jeżeli jakość jest proporcjonalna do ceny to nie polecałbym.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

na obiektyw za pare stówek chcesz założyc filtr za 23 pln ? jak myslisz , czy nie pogorszy on własciwosci optycznych obiektywu ?

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

No właśnie tego chciałbym się dowiedzieć

Domyślnie

Przecież to zwykłe szkiełko w oprawce (nie wspomniano nic o powłokach).
    Daj sobie z tym spokój.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Oszczędny w słowach Awatar Noe
    Miasto
    Żyrardów, Grodzisk Maz.

Domyślnie

Zdecydowanie odradzam zakładania tego szkiełka na obiektyw, nawet gdybyś to dostał za darmo.
    Jak już Wigi wspomniał powłok pewnie zero, a jak są to bliżej nieokreślonej jakości.
    Zamiast poprawić jakość zdjęć odcinając promienie UV i odbijając w pewnym stopniu refleksy, pogorszy tylko jakość.
    Lepiej rób foty bez filtra lub zainwestuj coś z wyższej półki Hoya, Marumi, B+W.
    D300, S10-20, S30/1.4, N35/1.8, T90/2.8, SB-900, MF 055ProB, GP YH301, Naneu Pro Alpha, Beta

Domyślnie

No wiesz co,filtr za 23pln.Już sama cena mówi o jakości produktu.Ja też postawiłem na tani filtr-polara za 80pln i leży sobie w torbie....
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Po pierwsze 77mm to średnica zarezerwowana z reguły dla profi szkieł Nikona. Byle kit nie ma takiej średnicy. Tym bardziej chcesz takiego noł-nejma zakładać na porządne szkło?

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bublik Zobacz posta
    Po pierwsze 77mm to średnica zarezerwowana z reguły dla profi szkieł Nikona. Byle kit nie ma takiej średnicy. Tym bardziej chcesz takiego noł-nejma zakładać na porządne szkło?
    Nie chce, ale kto pyta nie błądzi... Wyjeżdżam i chce coś kupić na T 11-16, bo to zawsze bezpieczniej... A może macie jakieś propozycje???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Nie chce, ale kto pyta nie błądzi... Wyjeżdżam i chce coś kupić na T 11-16, bo to zawsze bezpieczniej... A może macie jakieś propozycje???
    ja mam T12-24 i nie mam nic założonego, bo przecież żeby nie winietowało musi być slim (tak mi się wydaje- jezeli nie to mnie poprawcie). Poza tym, UV 77mm to już coś kosztuje i generalnie jakoś mija się z celem imho
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów