Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie Rakietka do tennisa stołowego, (ping-ponga) :D

Jak w temacie poszukuję rakietki dla dość średnio-zaawansowanego zawodnika, w młodości trenowałem troszkę, potem tylko "pykanie" z ojcem i kumplami na własnym stole który mam od zawsze i nadszedł czas że już troszkę potrafię grać i chciałem sobie sprezentować jakąś solidną rakietkę bo moja już ledwo zipi, aczkolwiek w ogóle się nie znam na tych systemach w nich zawartych i parametrach i różnych takich, od razu mówię że nie chce dechy osobno i kleić gumy, jeszcze nie teraz.

Co polecacie? Zastanawia mnie Donic Waldner 800 lub 900 oraz CORNILLEAU EXCELL 1000 CARB lub Butterfly Kreanga power plus.

Co myślicie o tych co napisałem? zaznaczam że wolę i częściej atakuję niż się bronię, jestem raczej ofensywnym zawodnikiem. Ale bardzo często też używam piłek z dużą rotacją.
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie

Nie rozumiem czemu się bronisz przed klejeniem gum? ja i moi ziomkowie z treningów swojego czasu kleilismy gumu min. raz na tydzien...w zalezności od intens. treningów. Po pierwsze musisz wziąc rakietę do ręki. To, że będzie ładna w necie nie znaczy , że Ci się spodoba. Podobnie jak z wyborem aparatu. Jesli chodzi o gumy to zdecydowanie ofensywne...do wyboru, do koloru. Podkład też pełni ważną rolę -każdy element ważny. ja np. swojego czasu używałem rakietek butter....ya z grubymi podkładami + defensywne gumy Tibhar-a. Nie jest łatwo znalezc swoją rakietę. myslę , że najlepszą opcją będzie, jesli zapiszesz się do klubu i pograsz z ludzmi wymieniając się przy okazji opiniami no i przede wszystkim będziesz miał mozliwośc pomacac i pograc różnymi rakietkami...W końcu na "nią" trafisz. Przynajmniej ja tak robiłem
    ~"~

Domyślnie

Sprzęt skleją ci w sklepie, więc nie rozumiem w czym problem. Nikt ci nie doradzi co jest dla cienie najlepsze.
    To się dobiera metodą prób. Na pewno nie "czopy" a co do reszty to według uznania. Jako świeżak i tak niewielka to będzie dla ciebie różnica.
    Za 300zł to juz masz aż za dobry sprzęt jak dla początkującego. A wierz mi że pykając z kumplami to nadal jestes początkujący
    Deski z gumami od zawodników można mieć za mniej niż stówkę. Oni mają sponsorów.
    Sam się tak zaopatruję, tyle że są minimalnie używane.
    Ostatnio edytowane przez andrzej_laskowski ; 01-11-2011 o 17:57
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Daaawno daaawno temu jak spędzałem przy tym mały stoliku z siatką sporo czasu to bardzo lubiłem taką dechę z cienkimi chropowatymi gumami po obu stronach A jako pozostałości z tamtych czasów mam jeszcze jakiś model Sunflex'a i jedna paletkę Stiga. I te mogę polecać. Choć modeli jest obecnie tyle że trzeba dobrać pod siebie, pod rękę A potem to tylko gumy wybierać... Szybsze, bardziej kręcące itp itd...

Swoją drogą to chętnie bym znów przy stole stanął.....

Domyślnie

Bardzo popularną rakietką do tego stylu jest Butterfly Primorac. Niestety ma opinię łamliwej co potwierdzam, bo kilku znajomych kupiło i wszystkie się połamały

Ja od dłuższego czasu gram Butterfly Petr Korbel i do tego gumy Sriver EL 2.1 po obu stronach.
    Przymierzam się do zmiany na Michael Maze lub Timo Boll Spirit ale to już cena jak za D700
    Petr Korbel, Michael Maze, Timo Boll Spirit są pod ofensywny styl gry.

Kiedyś zaglądałem na forum http://pingpong.com.pl/for ale szkoda czasu, lepiej grać.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

...z resztą...mój trener mawiał, że jestem drewniak, że nawet patelnią z Lidl'a by mnie opier...ił tak, że nawet z dychy bym nie wyszedł:-0
    ~"~

Uprawnienia umieszczania postów