Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 74

Domyślnie

Swojego D7k, kupiłem w końcówce maja br. Jest to kolejny mój aparat od N. Prócz analogów, miałem też do czynienia z D70, D90, D300, D700.
    Obecnie mój D7k, ma ok 17 tys. przebiegu. Użytkowany jest w warunkach przeróżnych - od reportażu, gdzie dużo się dzieje np. w JRG (komora ogniowa, ćwiczenia wysokościowe, akcje), Pogotowie (akcje i ćwiczenia), rekonstrukcja historyczna (często zadymienie, duże zakurzenie), przez występy artystyczne (koncerty i przedstawienia teatralne - fotografuję głównie z reżyserki, więc dość daleko od sceny), po ujęcia statyczne typu portretowego / produktowego.
    Szkła z jakimi pracuję, mogą dać też pojęcie o poziomie jaki mnie satysfakcjonuje - stałki: N35/1,8 N50/1,8 N60/2,8 N85/1,8 zoomy: T12-24/4 , do niedawna N35-70/2,8D ,a od niedawna w to miejsce N17-55/2,8 N80-200/2,8D ED(2 pierścienie).
    Czasami zdarza mi się korzystać ze szklarni brata - N35/2 N14-24/2,8 N24-70/2,8 i N70-200/2,8 VR (z jego aparatów d700 nie korzystam odkąd mam d7k - nie mam takiej potrzeby)

Aparat nigdy nie pluł olejem i nigdy też nie był w serwisie.

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Ale wolą się nie ujawniać, żeby nie zostać spalonymi na stosie jako heretycy.
    Kilkukrotnie zabierałem głos w pewnym histerycznym wątku... Niestety, według większości użytkowników (często tych, którzy nawet nie mieli do czynienia z tym aparatem), nie jest możliwe posiadanie przez kogokolwiek, sprawnego egzemplarza. Jest to ich zdaniem bubel - a kto uważa inaczej... powinien się co najmniej przebadać. Sami znawcy tematu jednym słowem. W związku z tym, machnąłem ręką i zamiast się tu rozpisywać - robię zdjęcia.

Domyślnie

Natrzaskałem D7000 prawie równo 30 tys. klatek i sprzedałem (ale tylko dlatego, że potrzebowałem kasy na wyższy model). Wrażenia mieszane, ale ogólnie będzie mi go brakowało, głównie za to, że mały, lekki i świetnie się nim filmuje przy okazji. Bardzo ładne kolory, ale z zastrzeżeniem, że w niektórych sytuacjach kolory jednak dawał zupełnie bez sensu - taki nieco nierówny był w tej kwestii.
    AF "głupiał" z dwoma szkłami z mojej szklarni, ale nie był to BF czy FF - aparat często nie mógł ustawić ostrości w ogóle i ostatecznie celował w nieskończoność. Że pozostałe szkła OK, to sprawę olałem.
    Od D90 raczej lepszy/fajniejszy, od D300(s) niekoniecznie (chyba że w filmowaniu) - chodzi mi o ogólne wrażenia.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Ja powiem tak: Poszedł do serwisu. Do tej pory co ten aparat wyczyniał to byłem w szoku i byłem mega zadowolony. Jak ustawią AF tak jak trzeba i będzie wszystko śmigać, to myślę że jeszcze bardziej będę zadowolony.

W sumie nie opiłem sprzętu to pewno dlatego

Domyślnie

Ja jestem ze swojego bardzo zadowolony, najbardziej jak AF trafia tam gdzie chcialem
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

osiem miesięcy i żadnych problemów
    d7000 d200 N70-300VR N 85 1.8 S24 1.8 N50 1.8 SB600 S 17-50 2.8
    http://marekwisniewski.galeria.recenzja.pl/

Domyślnie

Ja byłbym zadowolony, ale ta histeria powoduje, że zaczynam coś podejrzewać...
    D7000 T17-50 2.8 VC, nikkor 16-85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Ja jestem ze swojego bardzo zadowolony, najbardziej jak AF trafia tam gdzie chcialem
    Jestem za! Jak wyżej.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

dla mnie jest swietny, sprawowal sie rewelacyjnie dopoki nie trzeba go bylo oddac do serwisu. Jutro odbieram i dalej bedzie swietny. Nie ma sprzetu, ktory jest "nieskazitelny".
    nie zarabiam tym aparatem, jak delikatnie zaszwankowal to nie wpadlem w panike.
    Przetra, ustawia i bedzie dalej OK
    D7000; SB - 910; N10 - 24; N18 - 200 VRII; N70 - 300 VR G IF-ED; N35 / 1.8G; N105 / 2.8 VR MICRO + podpórka + FT2

Oszczędny w słowach Awatar Jachuu
    Miasto
    Sulików k. Zgorzelca

Domyślnie

Mój D7k foci z N35/1.8, s17-50/2.8 i N70-300VR - jestem bardzo zadowolony

Domyślnie

Zadowolony - 22.000 klapnięć z hakiem, dwie wizyty w serwisie ale żadna z nich na AF. Pierwsza to mapowanie matrycy, druga gruntownie czyszczenie matrycy z kurzu i pyłków. Olejem nie chlapał od początku. Sprzedam jego pewnie jak będzie coś nowego na rynku.
    Pozdrawiam, Mario
    D70s, D750 | N AF-S 24-70 mm f/2.8G ED | N AF-S 70-200 f/2,8G VR II ED | SB600 | SB900

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów