Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Domyślnie Czy są zadowoleni uzytkownicy D7000 ?

Na co dzień używam D700 z zestawem jasnych zoomów nikkora i jest miodnie (z wyjątkiem wagi zestawu). Zaraz po premierze zakupiłem D7000 który miał służyc jako towarzysz podróży,niestety po dwóch miesiącach poszedł do ludzi(mydło/olej).Myślałem że to choroba wieku dziecięcego i że mój ukochany producent upora się z problemem i zkupię ponownie D7000 z poprawionej serii.Niestety jak dotąd nikon nie przyznaje się do bubla w przeciwienstwie np. do Pentaxa,który wymieniał wadliwe egzemplarze k-5 a dla zatarcia niesmaku przedłużył gwarancję na swoje produkty do 36-ciu miesięcy.Bardzo potrzebuję kompaktowego body,D7000 wydaję się wyborem optymalnym(jestem użytkownikiem marki od dwudziestu lat) mam mozolnie budowany system szkieł i akcesoriów.Dlatego chciałbym zapytać drogich forumowiczów czy są użytkownicy w 100% zadowoleni z D7000?. Czy zrobić jeszcze jedno podejście do tego aparatu?
    FX / N 16,20,35,50,60,85 N14-24, N80-200 / NEX6+Zeiss 24 1.8

Domyślnie

W 100% ??? NIE!!!

W stu procentach to ja zadowolony nie jestem, bo aparat ma wyraźne braki. Rozpieszczony sonówkami A300 czy A500 wciąż płaczę za odchylanym wyświetlaczem. Nie dalej jak dziś mało się nie spierniczyłem ze śliskich kamieni do wody gdy próbowałem coś podejrzeć na LV w aparacie położonym na ziemi. Poza tym w A500 miałem fantastyczne narzędzie do zdjęć makro - Manual Check Live View. Można sobie było powiększyć obraz nawet 14-krotnie i dopiero wtedy ustawiać ostrość...

Ale kupując aparat wiedziałem o nim właściwie wszystko. Jak leży w dłoni, jakie zdjęcia się da nim zrobić, jakie ma wady i zalety. No nie wiedziałem tylko tego, że prawie każdy egzemplarz w Polsce ma problemy z AF i chlapie olejem - tego dowiedziałem się dopiero na tym forum
    A poważniej - robi zdjęcia takie jak od niego oczekuję, dając mi wiele frajdy z fotografowania. Trybu filmowego właściwie nie używam, więc tu się nie wypowiem. Jako aparat spełnia wszystkie moje oczekiwania a nawet jest lepiej niż myślałem. Tak, jestem zadowolony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emhyrion Zobacz posta
    Poza tym w A500 miałem fantastyczne narzędzie do zdjęć makro - Manual Check Live View. Można sobie było powiększyć obraz nawet 14-krotnie i dopiero wtedy ustawiać ostrość...
    Nie wiem jak jest w D7000, ale w D90 w trybie LV można naciśnąć przycisk (+) po lewej stronie ekraniku, i w ten sposób powiększać sobie widok w LV.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Ja ze swojego D7000 po powrocie z serwisu też jestem MEGA zadowolony.

Domyślnie

a ja bym sie chcial dowiedziec, czy sa tacy zadowoleni uzytkownicy, ktorzy nie musieli korzystac z serwisu
    laaval

K-5, S9600

Domyślnie

Z tego co wiem to jest paru takich, którzy nie mieli jeszcze tej przyjemności. Do tej pory ich sprzęt działa bez zarzutu.

Domyślnie

Ale wolą się nie ujawniać, żeby nie zostać spalonymi na stosie jako heretycy.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Nie wiem jak jest w D7000, ale w D90 w trybie LV można naciśnąć przycisk (+) po lewej stronie ekraniku, i w ten sposób powiększać sobie widok w LV.
    Wiem, wiem, korzystam z tego. Ale akurat w A500 to działało lepiej...

Dodam jeszcze że jestem zadowolony a aparat NIE BYŁ w serwisie. Przebieg jak na razie około 5 tys.

Domyślnie

Ja po 3 miesicach jestem bardzo zadowolony.

Wcześniej miałem d90 i jak dla mnie róznica jest bardzo duża na korzyść D7000.
    Po dwóch tygodniach obcowania z D7000 przeczytałem słynny wątek i wkręcił mi się film ,że moja sztuka też jest uszkodzona i zamiast cieszyć się z posiadanego sprzętu robiłem pełno testów.

Przeszło mi po czasie bo niczego nie znalazłem i na ten moment cieszę się ze zdjęc zrobionych tym aparatem.

Domyślnie

Mam natrzaskane 17 tys. klatek i zero problemów. Cenię D7000 właśnie za małą wagę.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów