Close

Strona 41 z 95 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 942

Domyślnie

Niech każdy kupuje to na co go stać i co mu potrzebne... Jaki sens ma rozwodzenie się nad wyższością poszczególnych 50.... za 400zł można wyrwać stare 50 1.8 za 800 nowe 50 1.8 i stare 50 1.4 za 1100 znajdziemy 50 1.4 afs... Szkła same w sobie się różnią i można trafić b dobre i słabe egzemplarze. Jedni będą chwalili dane szkło inni wieszali na nim psy. Dla mnie nowa 50 jest świetnym wypustem bo za 800zł mam ostre i dość szybkie szkiełko a w reporterce 1.8 spokojnie mi wystarczy. Alternatywą dla tego szkła jest dla mnie nie nikonowskie 50 1.4 a raczej sigma ze względu genialny obrazek jaki produkuje (opinia subiektywna) ale to już inna cena ciężar gabaryty. Cieszcie się tym co macie bo jak już tu wiele osób pisało liczy się zdjęcie a nie narzędzie którym zostało zrobione...
    Σ Art 20mm 1.4, Σ Art 35mm 1.4, Σ Art 85 1.4, T 70-200mm 2.8 G2 zakurzony D600

Domyślnie

"Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie - ja tu siedzę z prawdziwą przyjemnością.
    ...
    Niech pan w dalszym ciągu trzyma oko i ucho na pulsie spraw... Niech pan ogólnie się orientuje co i jak... W ogóle. Wie pan. Aaaa... "

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrommCruaich Zobacz posta
    A gdybyś miał kupić 50tkę, to którą z AF-S byś wybrał?
    sigmę 50/1.4 HSM
    1. jest najlepsza
    2. nie opisuje się tu focus shifta. Ja na razie nie mam zadanie o tym problemie. Ale może to się okazać dobrą cechą - ostrzę na brew, a ostre jest oko? Do tej pory trzeba było ostrzyc na dolne rzęsy
    3. całkiem istotne - filtry 77 mm, jak w prawie wszystkich moich obiektywach, pomijając te 52 mm. Nikon musiał sobie w nowosciach nagle zmienic filterki na 58 mm
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    sigmę 50/1.4 HSM
    1. jest najlepsza
    2. nie opisuje się tu focus shifta. Ja na razie nie mam zadanie o tym problemie. Ale może to się okazać dobrą cechą - ostrzę na brew, a ostre jest oko? Do tej pory trzeba było ostrzyc na dolne rzęsy
    3. całkiem istotne - filtry 77 mm, jak w prawie wszystkich moich obiektywach, pomijając te 52 mm. Nikon musiał sobie w nowosciach nagle zmienic filterki na 58 mm
    Ad1. To niepolitycznie deklarować taki pogląd
    Dla mnie to fakt, jednak(jak piszą) trzeba mieć trochę szczęścia aby trafić na dobrą sztukę

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Rycerz
    Gość

Domyślnie

czekam na chwilę kiedy pojawi się nowy wątek: "co wybrać 50/1.8 'G' czy 'D' czy jednak 50/1.4 ale jeśli już to wersje 'D' czy 'G' " ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    czekam na chwilę kiedy pojawi się nowy wątek: "co wybrać 50/1.8 'G' czy 'D'
    Nowego watku nie zakładam ale mam własnie taki dylemat

Domyślnie

No i mam w Telegraficznym skrócie, po chwili zabawy: wystarczająco szybki, ostry i kontrastowy, dobrze zbudowany (lepiej niz 35G).
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Kupiłeś przez internet wysyłkowo,czy w sklepie osobiście,też się przymierzam do niego.
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

Kupiony w FJ z dostawa do domu - dotarł na drugi dzień. Z kurierem wyszło niecałe 780zł.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    No i mam w Telegraficznym skrócie, po chwili zabawy: wystarczająco szybki, ostry i kontrastowy, dobrze zbudowany (lepiej niz 35G).
    Witamy w klubie zadowolonych posiadaczy tego szkiełka.
    Wrzucaj foty! Ja w końcu jutro mam wolny dzień więc chcę pójść w teren i przetrzeć nowy nabytek (no nie mówię tu o fotkach testowych jakie popelniłem).

Strona 41 z 95 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów