Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Kilka fotków (macro i takie tam...)

Cześć!
    Już tu jestem jakiś czas, ale nie udzielałem się zbytnio, po "olaniu" mojego ogłoszenia w dziale "Kupię", postanowiłem się trochę 'poudzielać'... Jako, że jestem człowiekiem troszkę nieśmiałym zająłem się foceniem przyrody, a przede wszystkim popularnym wśród amatorów makro.

Rzadko mam czas i chęci żeby ruszyć pupsko i porobić parę zdjęć, wiec mój progress może być dosyć powolny, liczę jednak na rady.

1.

2.

3.

4.
    Ostatnio edytowane przez Gigi ; 20-01-2011 o 11:57

Domyślnie

dla macro jest osobny wątek ale to najwyżej moderator przestawi

co do zdjęć to są fajne i ciekawe, owszem jeszcze można je dopracować, ale jak na początki to fajnie wyszły, a jak uzyskałeś taki efekt kółek w tle jak na 3?
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Nie wiem, ustawiłem nikkora 50 1.8, na 1.8 i strzeliłem, to chyba światło zagrało, bo robiłem to w godzinach mocno porannych.

Domyślnie

Bardzo mi się podoba czwóreczka. Kolorki i sam kadr .
    Szkoda, że wychodzi na nim paskudny szum, chyba że to jest zamierzony efekt.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

a dokręcasz coś do 50mm? jakieś soczewki, pierścienie itp
    jak byłem jeszcze w innym systemie, to 50mm mi wystarczało, żeby mieć w miarę ciekawe makro, teraz sobie tego wyobrazić nie mogę

Domyślnie

Do makro na początku używałem pierścieni manualnych z 50 1.8 (ale tutaj nie mam zdjęć z tego instrumentu, mogę wstawić jakieś jak chcesz, dopalane były wtedy lampą wbudowaną z dyfuzorem).

Robaczki z tego wątku robione są Tamronem 90, a mlecz, dmuchawiec czy co to tam jest oraz zboże to nikkor 50 1.8 (ten tani) bez żadnych filtrów, po prostu było bardzo ładne światło, a godzina to chyba 9 albo 10 rano wtedy była (nie pamiętam, bo to wakacje).

Domyślnie

dla mnie 4-ka najciekawsza.
    AMATOR + N7100 | N17-55 | m.N105VR | SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gigi Zobacz posta
    Do makro na początku używałem pierścieni manualnych z 50 1.8 (ale tutaj nie mam zdjęć z tego instrumentu, mogę wstawić jakieś jak chcesz, dopalane były wtedy lampą wbudowaną z dyfuzorem).
    Pewnie, że wstaw, z chęcią zobaczę efekt końcowy

Domyślnie

Nikkor 50 1.8 + pierścienie.

5.

6. Tutaj ostry crop (dlatego dziwny kadr i jakość).

7.

8.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów