Close

Zobacz kanał RSS

Wszystkie wpisy na blogu

1. Lisbon story

Niby stary film, niby powinienem widzieć go już dawno, zobaczyłem dopiero wczoraj... i wciąż mam w oczach te obrazy, a w uszach dźwięki niebiańskiego głosu Teresy Salgueiro...
    Dawno (jeśli w ogóle) nie widzałem filmu, który by tak zmysłowo wprowadził mnie w brzmienie i zapach jakiegoś miejsca... I dawno nie widziałem tak pięknego obrazu przemijania...
    Ciepło i spokój... i subtelność doznań dojrzałych mężczyzn...

ps
    Polecam wieczór i butelkę dobrego wina .
    Kategorie
    Bez kategorii
  2. środa popielcowa

Mała refleksja na marginesie rozpoczynającego się Postu.
    "Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz."... - To dobrze, bo już się bałem, że istnieje życie wieczne

--------------------

Wszystkim katolom, protestantom oraz ateistom przygotowującym do Świąt Wielkanocnych życzę owocnego przeżycia tych najbliższych kilkudziesięciu dni oczekiwania.
    Kategorie
    Bez kategorii
  3. Dzień pierwszy

Czyli pierwszy dzień w "zielonym kubraczku" . Wypada podziękować wszystkim za miłe gratulacje jakie otrzymywałem na PW i w wątkach. Dodam, że bardzo mnie cieszy to wyróżnienie

Teraz trzeba brać się do pracy i działać dla dobra forumowego ogółu i forum samego w sobie .
    Kategorie
    Bez kategorii
  4. Plagiat

Nieco się przed chwilą zdenerwowałem. W jednym z wątków zarzucono użytkownikowi plagiat... Właściwie zarzut, jak to zarzut... jednak mam prośbę do wszystkich młodych gniewnych: zanim nadszarpnie się czyjąś opinię, warto poprosić go na PW o wyjaśnienie niejasności, a czasami zupełnie wystarczy prześledzić czyjąś historię na forum i już ewentualne wątpliwości co do uczciwości zostają rozwiane. Z pewnością opcja z waleniem z grubej rury w czyimś wątku bez posiadania ...
    Kategorie
    Bez kategorii
  5. Sacrum i profanum I

Rusza kolejna edycja ZT, pierwsza ze mną w roli moderatora, mam nadzieję, że to nie odstraszy nikogo... Zrobiłem też trochę porządku w dziale, odkleiłem stare wątki ze zdjęciami, dla czytelności działu usunąłem do schowka wątki organizacyjne (czekają sobie na swoje prywatne archiwum).
    A poza tym leczyłem dziś masakrycznego kaca po tłustym czwartku
    Kategorie
    Bez kategorii