Close

Zobacz kanał RSS

Karbulot

otwarcie sezonu w Jesperhus już za tydzień

Oceń wpis
Już za tydzień, 13-go maja otwarcie sezonu w Jesperhus Blomsterpark - [url]http://www.jesperhus.dk/[/url] . Ile to dla mnie znaczy widać na stronie, duża część kwiatów, zwięrząt i motyli pochodzi właśnie stamtąd. Park w Jesperhus to prawdziwa skarbnica plenerów o obiektów dla fotografa przyrodniczego. Jako, że ja uwielbiam fotografować przyrodę, cieszę się niesamowicie z tego powodu. Nareszcie skończyła się zima, nareszcie zacznie się sezon fotograficzny. Oczywiście byłem już w Jesperhus dwa razy w tym roku, otwarta jest już bowiem dżungla. Niestety motyli jeszcze nie ma, zaś asortyment zwierząt dość ograniczony (przykładowo brak jeszcze owadów w terrariach). Oczywiście jak co roku zamierzam wykupić kartę sezonową. Jednorazowe wejście do parku kosztuje 200 DKK, zaś za 20 DKK więcej mam kartę, na którą mogę wchodzić przez cały sezon niemal do końca roku. Dla kogoś takiego jak ja, systematycznie bywającym w parku 2-3 razy w miesiącu to bardzo ważne, nie stać by mnie było płacić dwie stówki za każdorazowe wejście. Tym bardziej, że zawsze jak tam jadę jest coś nowego, nowe zwierzęta, kwiatki się zmieniają no i naturalnie cała otoczka. W tym roku trzy nowe filmy 4D. Już zacieram łapki i czekam niecierpliwie, tym bardziej że mam teraz Tamrona 90 Macro, a więc nowe możliwości takie jak owady i makrokwiatki. 13-go maja, w święto Kr. Himmelfart park zostanie oficjalnie otwarty na sezon 2010.
Kategorie
Bez kategorii

Komentarzy