PDA

Zobacz pełną wersję : Statyw+głowica, makro, do 500 zł, z poziomą kolumną - prośba o pomoc

Fidosanok
10-05-2009, 22:04
Witam!

Od razu proszę malkontentów-mądrali, którzy wskażą mi linki do google i szukajki, żeby nie zabierali głosu w tym wątku. Całą resztę zapewniam, że przeczytałem dziesiątki wątków, setki postów, ale nie znalazłem rozwiązania.

Potrzebuję statywu do 500 zł (za nóżki i głowicę), do którego będzie podpięty D50, D60 Tamron 90 mm 2.8 albo jakieś nieciężkie tele. Wysoki min. 150 cm, bo posłuży nie tylko do makro. Mam już oczopląs, a nie znalazłem czego chciałem. Podobają mi się Manfrotto 055XPROB albo BENRO 297N6 właśnie za możliwość poziomego ustawienia kolumny, ale nie zmieszczę się w przeznaczonej kwocie - większa nie wchodzi w rachubę. Ostatecznie mógłbym się zdecydować na coś z odwrotnym mocowaniem głowicy na kolumnie, ale to z tego co wyczytałem jest średnio wygodne przy makro. No i jeszcze kwestia głowicy - kulowa czy 3D - przy makro chyba lepsza kulowa - chyba że się mylę... Bardzo proszę pomóżcie. Może moglibyście coś zaproponować. A może coś takiego ostatecznie - Sherpa 803 R http://www.e-cyfrowe.pl/velbon-statyw-sherpa-803-r-p-9317.html

keda
10-05-2009, 22:53
a moze ktorys z benor z glowica? generaleni zawsze cos do tej ceny znajdziesz..

Fidosanok
11-05-2009, 14:50
hmmm... BENOR czy BENRO...? a może jakiś konkretny model...? Pomoże ktoś?

Garnett
13-05-2009, 10:01
Z pozioma glowica to z tego co wiem tylko te 2 modele sa robione no jeszcze MF190xProB ale on bez glowicy w tej chwili kosztuje ok 500zł . Dozbieraj troche kasy i kup sobie MF zwlaszcza ze wiele Ci nie brakuje, Glowice kup Benro np B-2 i bedzie ok zestawik

Fidosanok
13-05-2009, 21:06
hmm... spoko tylko że to pójdzie nie z moich pieniędzy, a z firmowych i dlatego nie mogę przeznaczyć więcej kasy, ale może uda mi się coś pokombinować.... Ale na pewno tylko te trzy modele mają poziome kolumny?
A co do głowicy, to wygląda fajowo, ale cena kosmiczna...