Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Majowe poletko
Okolice Garbowa na Lubelszczyźnie, 1 maj, późny zachód.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img397.imageshack.us/img397/3694/pppp.jpg)
Najbardziej to mi się niebo podoba :) u mnie od 2 tygli niebieska patelnia bez śladu chmurki :(
Najbardziej to mi się niebo podoba :) u mnie od 2 tygli niebieska patelnia bez śladu chmurki :(
Nie jesteś sam u nas jest dokładnie to samo. Wczoraj będąc na spacerze z brzdącami koło 13 myślałem sobie jeszcze ale syf :( a wiało od rana. Nagle tak koło 15 zaczęło się kotłować na niebie - a pod wieczór był już ładny spektakl na niebie. Tylko to tak jak mówię ewenement ostatnio bo mamy taką samą patelnię przez większą część czasu jak Ty niestety.
Piotr_ek
02-05-2009, 21:38
Piotrze widzę, że nawiedzasz stare miejscówki.
Moim zdaniem odrobinę za dużo światła po prawej stronie na wysokości horyzontu. Pewnie dało by się więcej wyciągnąć z tego nieba...
pzdr, P.
Powiem Ci, że tam byłem po raz pierwszy bo przypadkiem to raczej się udało. To pole jest dokładnie jakieś 2km w tył za kościołem w Garbowie. Ciekawe tereny ogólnie. Co do nieba nie chciałem go jakoś przesadnie szpachlować, chcę żeby było lekko i wiosennie :)
Piotr_ek
02-05-2009, 21:46
Powiem Ci, że tam byłem po raz pierwszy bo przypadkiem to raczej się udało. To pole jest dokładnie jakieś 2km w tył za kościołem w Garbowie. Ciekawe tereny ogólnie. Co do nieba nie chciałem go jakoś przesadnie szpachlować, chcę żeby było lekko i wiosennie :)
Nie mówię Piotrze, że jest źle bo Ty ogólnie dobry fachowiec jesteś ale skoro mam być szczery to wydaje mi się, że jest za bardzo iluminacyjne i intensywnie kolorowo.
Takie moje prywatne odczucie.
I to nie świadczy o tym, że jest źle.
Tak jak patrzę na to z punktu widzenia 1 dnia to teraz zostałbym tam jeszcze nieco dłużej aby światło było już bardzo, bardzo miękkie - ale wiadomo człowiek goni za tymi miejscówkami jak za babami hehe.
borregaard
03-05-2009, 07:53
No ładne niebo,ale to na dole,to nie do przyjęcia..rdzawa zielenina i czerwona glina....Chyba się uparłeś i na złość robisz...:mrgreen: :mrgreen: Nawet ten nieszczęsny pomost,kaleki...w B&W lepszy,bo zafarbu niet....
No ładne niebo,ale to na dole,to nie do przyjęcia..rdzawa zielenina i czerwona glina....Chyba się uparłeś i na złość robisz...:mrgreen: :mrgreen: Nawet ten nieszczęsny pomost,kaleki...w B&W lepszy,bo zafarbu niet....
Andrzejku za słabo się starasz za słabo :mrgreen: Pij coś mocniejszego albo sam nie wiem ;)
borregaard
03-05-2009, 11:19
Andrzejku za słabo się starasz za słabo :mrgreen: Pij coś mocniejszego albo sam nie wiem ;)
No i ja nie wiem...tylko woda żródlana...ale jak zejdziesz z zafarbów,to kielicha spirytu walnę.....
ładnie Piotrze :-D prosto i ładnie
Marcin T
03-05-2009, 20:48
Andrzej a ta woda źródlana to nie podbarwiona czasem ?:D
Wyszło ładnie, chmurki cacuś. Takowych nam brakowało przez ten ostatni weekend, co nie harbi ;)
Źródlana z nielegalnego źródła ;)