Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spiska klasyka
Taki kawałek Polski...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/img89/7081/img3083d.jpg)
Sylvester
19-04-2009, 12:43
Piękne, bardzo dobre zdjecie
pozdrawiam S
piękny kawałek Polski. Bardzo ładne zdjęcie.
piter670
19-04-2009, 12:49
Klimatycze, bardzo się podoba
eleganckie
długo czekałeś na ten wóz ? :)
Elegancko ! ;) Wróć tam raz jeszcze przy bardziej miękkim świetle kiedyś.
eleganckie
długo czekałeś na ten wóz ? :)
To się nazywa fart - ze 2 minuty... ;)
Elegancko ! ;) Wróć tam raz jeszcze przy bardziej miękkim świetle kiedyś.
Muszę się z woźnicami umówić :)
Co gorsze nie za bardzo kojarzę miejsce ;')
Al Koholik
19-04-2009, 13:45
Fajny kadr. Mam wrażenie, że dołem troche blado.
Kadr cudo! Calme dobrze mówi o tym świetle.
ładna fotka, dobre delikatne światło.
Muszę się z woźnicami umówić :)
Po co, poczekasz 2 minuty to sam przyjedzie :mrgreen:
Wracając do zdjęcia to jest naprawdę niezłe
Taki kawałek Polski. ---- piekny kawałek
Co gorsze nie za bardzo kojarzę miejsce ;')
To zjazd do Sromowców lub do np. Niedzicy. Na wprost za lasem jest Czorsztyńskie.
Ależ sielski widok...
T_P_
przepięknie. jak malowane:)
To zjazd do Sromowców lub do np. Niedzicy. Na wprost za lasem jest Czorsztyńskie.
Zaczynam kojarzyć, z tym, że będąc tam nigdy nie miałem takich warunków pogodowych aby widzieć tak wyraźnie łańcuch gór...
Zaczynam kojarzyć, z tym, że będąc tam nigdy nie miałem takich warunków pogodowych aby widzieć tak wyraźnie łańcuch gór...
Dlatego, zdajesz sobie sprawę, że "wróć tam , gdy będzie miękkie światło" to niezwykle trudne zadanie. Bardzo rzadko tak widać Tatry stamtąd. Jaki fart, że wziąłem aparat, jadąc do pracy ;) ...
Wow. Otworzyłem wątek i mnie zamurowało. Piękne zdjęcie, a wóz dodaje smaczku :-)
mariobor
19-04-2009, 19:40
Oddał bym wiele żeby mieć taki widoczek jak wychodzę sobie rano z domku:) Miejsce niesamowite aż chciało by się to zobaczyć na żywo... Jedyne co to rozciągnął bym trochę kadr tak żeby po bokach było trochę wolnej przestrzeni a nie odrazu szczyty:)
Dlatego, zdajesz sobie sprawę, że "wróć tam , gdy będzie miękkie światło" to niezwykle trudne zadanie. Bardzo rzadko tak widać Tatry stamtąd. Jaki fart, że wziąłem aparat, jadąc do pracy ;) ...
Wiem, wiem - ale na tym polega cała zabawa ;) Poza tym masz "nieco" bliżej hehe ;')
Wiem, wiem - ale na tym polega cała zabawa ;) Poza tym masz "nieco" bliżej hehe ;')
A z 70 km... Gdyby się kurde dało robić w życiu tylko zdjęcia to no problem. Ale, gdyby za każdym razem wszystko się zgrywało to 0 zabawy - wszyscy to wiemy.
ps Dla gor, specjalnie z rodzina wynioslem sie z Krakowa! (obym sie nie naraził nikomu tym stwierdzeniem)
Powiem Ci, że sam o tym myślę :))) Ale na razie jeszcze za wcześnie.
No i jaka ładna ta nasza Ojczyzna?! Świetne Twoje kolejne zdjęcie ...
Nie ma takiego elementu, który by mi nie pasował w tym zdjęciu.
Świetny kadr. Wóz z końmi dodaje tylko smaku.
Bardzo dobre wykonanie.
Czoła chylę, świetne fota :D
Niesamowicie ładne... ;) byłem tam ostatnio (bez aparatu...) i w życiu bym się nie domyślił, że może być tam tak świetny widok... ech, warunki ;)
borregaard
20-04-2009, 17:32
Weż coś schrzań,dla odmiany....:mrgreen:
Bez furmanki byłaby poprawna, klasyczna i dość statyczna pocztówka, ale z furmanką mamy zupełnie inny klimat! Z furmanką wchodzimy do innego wymiaru odbioru. Pocztówka ożywa, wszystko zaczyna się ruszać i oddychać, zaczynamy czuć wiatr i słyszeć różne dźwięki, z furmanką jest jakby ktoś nakręcił tą scenkę kluczem.... :)
Wspaniały układ planów, piękne kolory... No i ta furmanka, którą opisał już przedmówca :) Bardzo lubię podziwiać góry w Twoim wykonaniu.
Cieszy fakt, że dostrzegacie tę furmankę. Zmieniłem lekko tonację dla złagodzenia ostrego światła na polach. Może jest lepiej.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img529.imageshack.us/img529/7369/img3083g.jpg)
Ja zostaję przy pierwszej wersji - po zmianie tonacji troszkę za dużo czerwieni się w te pola wkradło moim zdaniem.
Piękny widok i kadr, jest co podziwiać:)
borregaard
20-04-2009, 21:17
Wolę jedynkę,ostatnie zbyt"ciężkie"....:-D
no piknie panocku, piknie :-D pozdrawiam