Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] FloRing

Vooda
17-04-2009, 21:46
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/8278/and0617.jpg)

zurek17
17-04-2009, 22:07
Podoba się i to nawet bardzo:)

kichu
17-04-2009, 22:17
fajna modelka i swiatlo

nie pochodzi przede wszystkim kadr, po drugie troche mimika - czesciowo rozchylone usta przy podpartej rece i tego typu mimice jak na fotce daly efekt zabkow jak u krolika (dwa siekacze)

Vooda
17-04-2009, 22:19
co Ty chcesz od kadru :D - mój ulubiony.

Ząbki jak u Madonny - mimika .. mozliwe :)

Pozdrawiam

kichu
17-04-2009, 22:27
to znaczy moze nie tyle sam kadr nie lezy, co ten kadr + fryzura daje jakis taki efekt... nie potrafie tego werbalnie okreslic, ale cos mi wlasnie w okolicach gornej krawedzi fotki i ukladu czolo/wlosy nie lezy... kosmyk z jakby "resztki" wlosow na srodku w pewnym momencie jest uciety i wlosy z prawej strony pojawiaja sie znikad

wydaje mi sie, ale podkreslam, ze tylko wydaje, ze odrobinke szerzej - zachowanie jakby ciaglosci we wlosach na gorze wygladaloby bardziej naturalnie

generalnie jak rzucilem okiem, to na peirwszy rzut oka cos - chyba to mi nie lezy wlasnie - ale im dluzej patrze czy tez zerkam - w trakcie pisania tego tekstu - tym bardziej mi sie podoba

jeszcze kwestia pieprzyka - choc mam pelna swiadomosc, ze to kwestia w 100% indywidualna i nie kazdy sobie zyczy retuszu, to w moim - podkresle - wylacznie w moim - odczuciu, ten tutaj raczej by sie nadawal do retuszu niz zostawienia

generalnie moje uwagi to 1% fotki, 99% dobra robota :)

no i ring w oczach ma swoj urok :) imho chyba ladniej w oczach wychodzi taki punktowy od swiatla jak u ciebie, niz typowo okragly ciagly (koleczko)... u Ciebie jest subtelniejszy i naturalniejszy

pozdrawiam

velaskez
17-04-2009, 22:37
Uwielbiam takie oświetlenie w oczach;)

ozzy
18-04-2009, 13:44
makijaż by się przydał, bo jakieś plamy na buzi :)

Vooda
20-04-2009, 12:35
niestety nie było :D - trzeba było bazować jedynie na tym co jest - dlatego efekt mizerny

Jaipur
20-04-2009, 15:13
efekt wcale nie jest mizerny :)

tylko tak jakoś bez stylizacji, jak przy porannej kawie...
...a oczy i usta ma piękne ta pani