PDA

Zobacz pełną wersję : Wielkanocny ... kotlet ?

Zbigniew
16-04-2009, 22:37
Hej,

Przeprocesowałem kilka zdjęć ze śniadania Wielkanocnego i chciałbym pokazać, pytając się, co sądzicie - czy są ok, czy może kotlet nie wyszedł (w szczególności moje boje z postprocessingiem). Tematyka stricte rodzinno-albumowa - uprzedzam.

Całość jest tutaj (niecałe 40 zdjęć) (http://www.zbigniew-piatek.internetdsl.pl/galeria/rodzina/2009-04-wielkanoc/)

Dla zachęty krajobraz przed śniadaniem i dwa portrety:

//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

ozzy
16-04-2009, 22:49
drugi portret, to najlepszy jaki zrobiłeś żonie :) znaczy z tych, które pokazywałeś na forum. Serio. Może winieta za mocna, ale to mało istotne, bo to duperel. W każdym razie- zrobiłeś prawdziwy portret, a nie hedszota. Zazdrościć :)

ED: ten kredens który stoi w przedłużeniu stołu to jakaś pamiątka? Pytam z ciekawości- bo się nieco odcina na tle nowoczesnego wnętrza :)

Zbigniew
16-04-2009, 22:58
Dzięki za komentarz :)

Jeżeli chodzi o kredens - tak, to pamiątka, podobnie jak stół (tego akurat nie widać). Odcina się - taki zamysł mieli twórca wnętrza, tj. szwagier ze szwagierką :)

segl
17-04-2009, 00:38
bardzo fajna seria oddająca klimat rodzinnej imprezy, ale ten kredens w połączeniu z mieszkaniem to totalny niewypał.

kroolik
17-04-2009, 08:37
dla mnie wcale nie niewypał.
łaczenie za pomoca kontrastów tez jest ciekawe i nie jest oznaką czegoś "zlego"

ziellonny
17-04-2009, 08:46
Żyrandol tez się odcina ;-) - bardzo ładna jadalnia.

malizna
17-04-2009, 08:47
Zbigniew cala seria wyszla dobrze, pewnie mozna jeszce powalczyc z kolorem skory na niektorych ale jest dobrze.
Pozdrawiam

domelmel
17-04-2009, 09:56
portrecik zony znakomity, tez jestem zdania ze jest najlepszy z tych przezentowanych przez Ciebie na forum

ranbir kapoor
17-04-2009, 10:06
bez rewelacji
za duzo szeokich katow,w ktorych panuje totalny balagan
w wiekszosci szerokich planow rodziny przy stole glownym motywem sa kwiatya rodzina w tle,czesto zaslonieta
chyba nie takie powinny byc proporcje
portrety rodzinne w wiekszosci na wprost,sztywne- typowo albumowe
rodzina bedzie zachwycona,ludzie postronni nie

na pierwszy plan wybija sie kolorowa seria dziecka w okularach - super

prz3mo
17-04-2009, 10:10
Ogólnie ładnie, ale przyznam, że przejada mi się już obróbka jak na fotce np. 2 i winieta na 3 :)
Sam niestety ulegam temu trendowi, ale muszę się tego wyzbyć, bo staje się to już nudne trochę :)

Zbigniew
17-04-2009, 10:35
mariobigamista, przemo - dzięki za krytykę. Zdecydowanie biorę ją sobie do serca.

prz3mo
17-04-2009, 10:41
mariobigamista, przemo - dzięki za krytykę. Zdecydowanie biorę ją sobie do serca.

To nie była raczej krytyka, bo zdjęcia są fajne.
Chodzi mi tylko o to czy rzeczywiście dobrze robimy ulegając modzie ? :) Inna sprawa, że ciężko sobie wypracować własny, niepowtarzalny styl.... więc podpatrujemy innych :)

p e t e r
17-04-2009, 10:53
Podoba mi się cała seria. Jest rodzinnie.

nie na temat co do 1. zdjęcia: "szafka" na lewo od piekarnika to lodówka, mam rację? :)

mrcll
17-04-2009, 12:45
podoba sie, widac w obrobce nik software (i dobrze;)).
portret zony rewelacyjny (oczywiscie moim zdaniem), portrety dzieci podobaja sie, ogolnie obior calosci bardzo przyjemny.

cloned
17-04-2009, 12:51
...ale ten kredens w połączeniu z mieszkaniem to totalny niewypał.

Chyba żartujesz?

Co do zdjęć, bardzo mi się podobają - niebanalnie pokazana, bądź co bądź standardowa impreza.

Archibald
17-04-2009, 20:41
Generalnie uważam, że jest zdecydowanie lepiej niż do tej pory :-) Portret Małżonki pokazany tu w wątku jest jednym z najlepszych przez Ciebie tu zaprezentowanych, albo miałeś natchnienie albo jesteś coraz lepszy... albo jedno i drugie ;-) I przychylam się do części wypowiedzi mariobigamisty - dzieciaki wyszły Ci najlepiej ...na zdjęciach też :mrgreen:

Pozdrawiam :-)

Zbigniew
18-04-2009, 16:35
Dziękować za wszystkie komentarze. I pozdrawiać :)

tinaga
19-04-2009, 09:31
Mi sie podoba...:)...widać postęp w obróbce czyli wiercenie dziury się opłaca...:)...Pozdrawiam Aga

miecio_oo
19-04-2009, 11:13
Mi też się bardzo podoba. Wszystko dobrze doświetlone, fajna obróbka,

Pozdrawiam

Zbigniew
19-04-2009, 13:20
Mi sie podoba...:)...widać postęp w obróbce czyli wiercenie dziury się opłaca...:)...Pozdrawiam Aga

To również Twoja zasługa. Nieźle popastwiłem się ostatnio nad Twoimi NEFami - aż nie chciałem pokazywać ;) Ale suma sumarum dużo się wtedy nauczyłem i staram się, korzystając z tych doświadczeń, szukać własnych sposobów na obróbkę. Pozdrowionka.

PatiPat
10-05-2009, 21:51
Witryna to cały klimat tej jadalni, styl eklektyczny "łamie" żyrandol. Bardzo mi się podoba, portrety też.