Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przekładaniec.
Pablo 77
15-04-2009, 22:14
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img7.imageshack.us/my.php?image=przekadaniecforumostatn.jpg)
Bardzo mi się podoba, ale z dwiema uwagami. Po pierwsze zdjąłbym nasycenie, jest mz grubo przesadzone. Po drugie ciąłbym niebo tuż ponad drzewami po prawej - ponieważ i tak go nie ma (tworzy nieciekawy, jednolity pas). Sam przekładaniec fajnie wypatrzony :)
mnie by tutaj skusiły te drzewka z prawej strony... włożyć je w jakiś fajny kadr bo są ciekawe z tego rzutu (jak dla mnie)... ja bym tam wrócił o jakiejś wczesnej porze.. witaj wiosno :)
Z kawalkiem nieba bylby bardzo sympatyczny widok.
powtórz te zdjecie przy lepszej pogodzie i innym swietle.
Wyprobuj rozne parametry ekspozycji. Popracuj nad obróbką.
To co tu widać, to jest zaledwie materiał wyjsciowy (plan kadru), ilustrujący pewną (niezłą) koncepcję i
dowodzący atrakcyjności miejsca.
Ale w żadnym wypadku nie powinno to być finalne zdjęcie.
powtórz te zdjecie przy lepszej pogodzie i innym swietle.
Wyprobuj rozne parametry ekspozycji. Popracuj nad obróbką.
To co tu widać, to jest zaledwie materiał wyjsciowy (plan kadru), ilustrujący pewną (niezłą) koncepcję i
dowodzący atrakcyjności miejsca.
Ale w żadnym wypadku nie powinno to być finalne zdjęcie.
tak Lechupe ma rację :-D rozwijasz sie tak czy tak :-D
wojtek6308
16-04-2009, 17:24
Kadr ciekawy i przekładaniec dość ładnie poukładany :) brakuje mnie
również ładnego światła.
Pablo 77
16-04-2009, 21:41
Dzięki koledzy za komentarze.Co do obróbki to zgadzam się w 100% bo asem nie jestem.Nie ma co się tłumaczyc co mam a czego nie mam tylko po prostu trzeba pracowac.... o ile na to czas pozwala.A jego jak zawsze bardzo mało:)Wiedziałem,że tam wróce bo samo niebo nie jest zadowalajace no i do tego jeszcze obróbka.Jak mówią trening czyni mistrza:mrgreen:
Pozdrawiam
Również za Lechupe. Wróć i popróbuj ;)