PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Bo ja jestem...

sowart
08-04-2009, 15:33
Bo ja jestem prosze pana na zakręcie.
Niewiem czy dobry dział ale tu mi najlepiej pasował:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=jyt0tj6wvyuvcmerdqjn.jpg)

Otiv
08-04-2009, 16:19
słabo, bo ani kadr nie przedstawia nic ciekawego, ani ta dziewczyna nic sobą nie reprezentuje, słabo widać jej twarz.
jak dla mnie kosz

ale pracuj dalej.
Pozdrawiam

lechupe
08-04-2009, 22:36
Nie, no dobre jest :-)
powiedziałbym, maksymalnie podane przesłanie :-D

ramicx
09-04-2009, 13:48
Proszę a nie prosze ! Oby Jan M. tego nie widzial ;)

mOSAd
10-04-2009, 23:31
Jedna z moich ulubionych piosenek... Ale niestety to zdjęcie kompletnie niereprezentatywne. Widząc taki tytuł i mając w uszach tekst całego utworu.... i widząc to zdjęcie.... to jestem zdecydowanie na nie. Jeśli miało natomiast być groteskowo i śmiesznie, to jakoś nie dla mnie. Jeśli poważnie, to za mało - za mało stylizacji, za mało uczucia, za mało emocji, za mało człowieka. No i w kolorze...

Mavierk
10-04-2009, 23:45
nie rozumiem tej pracy - stoi sobie kobieta, dookoła jasno, sama modelka ubrana na biało, trzyma kartkę z napisem napisanym czcionką, która nie wskazuje na jakąkolwiek melancholię a twarz... bez sensu.
Puściłem sobie tą piosenkę, żeby mieć jakiś wgląd... mogłem tego nie robić :) Można z tego utworu zrobić na prawdę niezłą pracę.

sowart
11-04-2009, 11:03
Nieusprawiedliwiam się moją wypowiedzią, ale to była wizja koleżanki ja bym to zrobił inaczej, ale to był jej wybór

romcio
19-04-2009, 16:35
hmm
co by tu dodać.
Chyba rozumiem chodzi o to ze jestem na zakrecie zycia czyli w totalnym dole i w zasadzie jeden krok abym sobie cos zrobil. Ni jest to wolanie o pomoc a raczej protest ze ja tu jestem i niech wszyscy to widza.
Chyba o to chodzilo autorowi tej fotki.
Z tym że :
no własnie za mało tragizmu w tym wszystkim zbyt krzykliwa symbolika zbyt proste srodki przekazu.
Trzeba pozwolić ogladającemu samemu sie troszke domyslać. W ten sposób obrazamy tego kto to oglądać ma .

W sumie to Panowie mam pomysł niech każdy z nas zrobi o podobnej tematyce fotkę i w tym wątku podrzuci.
Co Wy na to ?

frostic
20-04-2009, 21:17
przekombinowane...
fakty są takie, że dziewczyna ewidentnie jest jeszcze... przed zakrętem ;)

sowart
21-04-2009, 11:49
W sumie to Panowie mam pomysł niech każdy z nas zrobi o podobnej tematyce fotkę i w tym wątku podrzuci.
Co Wy na to ?
byłbym bardzo ciekawy jak to pokażą inni

Czornyj
21-04-2009, 11:52
Nadmierna dosłowność w fotografii nie sprawdza się najlepiej. Należałoby się raczej skupić na pokazaniu emocji portretowanej osoby, zamiast dawać jej do ręki kartkę. W zdjęciach posługujemy się obrazem, a nie przypisami tłumaczącymi zamiar fotografa.

sowart
21-04-2009, 12:04
W zdjęciach posługujemy się obrazem, a nie przypisami tłumaczącymi zamiar fotografa.

Wiem o tym powtarzam to byłą wizja modelki.

Ja sam jednak nawet nie wiedziałem, że to jest piosenka i jak dobra.

Myśle nawet, że to dobry pomysł na bitwę?