PDA

Zobacz pełną wersję : mechanizmy w d50

mr.freeze
31-08-2006, 21:57
Witam wszystkich uzytkownikow tego forum (po raz pierwszy) :)

to bedzie pytanie laika zaniepokojonego o swoj nowy dobytek i zarazem pierwsza lustrzanke :) ale,

czy w waszych d50-tkach (i innych) przy potrzasaniu aparatem slychac w srodku body jakas jakby 'latajaca'/luzna czesc czy tez jest cichutko?

jest to powod do zaniepokojenia?

Robert_P
31-08-2006, 22:01
Było wiele razy . Jest to kuleczka informująca aparat o jego położeniu pion -poziom.
Więc spoko jest to norma.

mr.freeze
31-08-2006, 22:23
dzieki

templar
31-08-2006, 22:26
heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal :roll:

Kaleid
31-08-2006, 22:34
Spoko, nie straszcie chlopaka :) Witaj i jak napisano wyzej: niczym sie nie przejmuj. Czujnik polozenia aparatu wydaje takowe dzwieki.

puchbeary
01-09-2006, 07:42
templar,

heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal Rolling Eyes
a ja tobie bym dał za takie gadanie. Strasznie mnie złości jak ktoś rżnie cwaniaka :evil: . Ty zawsze taki świadomy byłeś? - mamusia cię już takim urodziła? To, że ktoś nie szukał tylko założył nowy wątek o tym samym jestem w stanie znacznie łatwiej zaakceptowac niż to, że ktoś taki jak Ty woli cwaniakowac niż mu pomóc.
mr.freeze witaj wśród chorych na nikoniznę - tu chłopie już nic nie pomoże - jesteś nasz po wieki...

templar
01-09-2006, 08:40
templar,

heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal Rolling Eyes
a ja tobie bym dał za takie gadanie. Strasznie mnie złości jak ktoś rżnie cwaniaka :evil: . Ty zawsze taki świadomy byłeś? - mamusia cię już takim urodziła? To, że ktoś nie szukał tylko założył nowy wątek o tym samym jestem w stanie znacznie łatwiej zaakceptowac niż to, że ktoś taki jak Ty woli cwaniakowac niż mu pomóc.
no i co sie mnie czepisza, nie widzisz co sie dzieje w tym kraju. z lenistwa niechcialo mu sie przesunac okna przegladarki kilka pixeli nizej aby dojrzec ten watek, a ty mi tu pyskujesz. ty nie znasz znaczenia slowa cwaniak. krowo durna :roll:

flyski
01-09-2006, 08:47
Fajne powitanie
mr. freeze witaj i nie przejmuj się :)

puchbeary
01-09-2006, 09:27
templar,
po pierwsze Nie mógł przesunąć, żeby zobaczyć ten wątek bo sam go założył :lol:
po drugie nie wiem jak Ciebie ale jak ja kupiłem aparat to mnie ta pierdzielona kulka o mało do zawału nie doprowadziła bo byłem pewien, że nowy aparat za (dla mnie)duże pieniądze na dzień dobry się rozpada. Zanalazłem o co chodzi ale stresu mnie to kosztowało pod sam sufit. Jeśli załozenie nowego tematu ma oszczędzić komukolwiek tego co ja przeszedłem to nie będe tego kogoś za to krzyżował a na pewno nie "bananował". Kurde trzeba mniej od siebie doświadczonym pomagać bośmy wszyscy jedna, cholera, rodzina.
po trzecie to jest bysio a nie krowa ślepaku. :D
a na koniec sorki bom może za bardzo się zaperzył ale kilka razy właśnie w sprawach dla mnie waznych słyszałem cos w stylu "poszukaj sobie bo było" albo "przeciez to oczywiste jest ..." a dla mnie ani takie oczywiste nie było ani znaleść tak znów łatwo sie nie dało. Uprzedzony jestem.

Nadgi
01-09-2006, 11:03
Za jakis czas w wizjerze zobaczysz tez cienka linie odchodzaca w pionie lub w poziomie od aktywnego pola ostrosci, tez sie nie martw to normalne ;)

mr.freeze
01-09-2006, 14:09
Za jakis czas w wizjerze zobaczysz tez cienka linie odchodzaca w pionie lub w poziomie od aktywnego pola ostrosci, tez sie nie martw to normalne ;)

No wlasnie zauwazylem ja juz na samym poczatku i nie wiem dlaczego, ale wcale mnie nie zaniepokoila :)

Sory, rzeczywiscie moglem przeszukac forum, ale wielkie dzieki wszystkim za zrozumienie

Pozdrawiam,

david555
01-09-2006, 14:45
Panowie, po co te nerwy!
Nikt od razu nie rodzi się Einsteinem i pytać trzeba, bo kto pyta nie pobłądzi.
No, i FORUM chyba jest właśnie między innymi po to, aby rozjaśniać sobie ciemną stronę mocy.
A tak zupełnie na marginesie, to potrząsać najlepiej maracasami, albo grzechotką.
Sorry za moje poczucie humoru.
Pozdrawiam :D

templar
01-09-2006, 17:11
ok puchbeary, przepraszam, ponioslo mnie, przeprosiny rowniez dla bysia :D

Kameh
01-09-2006, 18:05
Zaraz, zaraz ja nie słyszę tej kulki w D70s jak obracam body ;)

Robert_P
01-09-2006, 18:54
Zaraz, zaraz ja nie słyszę tej kulki w D70s jak obracam body
bo może wpadła do łuzy :lol:

IMTM
01-09-2006, 19:18
Jak wyjąłem D50 z pudełka też usłyszałem że coś tam lata. Pomyślałem "cholera, znowu kupiłem zepsutego Nikona!"(tydzień wcześniej kupiłem P1 żonie i nie otwierała się przesłona). Szybko znalazłem odpowiedź na zagadkę w D50 na necie. Tylko w F75 nic nie latało(latało bo mi go ukradli w Budapeszcie)

puchbeary
01-09-2006, 19:56
templar, nie ma sprawy, bierz aparat i idziemy fotografować piwo w barze :D.

Robert_P
01-09-2006, 20:40
NO i to się nazywa :

HAPPY END :lol: